Πως το σεξ βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης και την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου

Πως το σεξ βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης και την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου
Senior Male and Female Couple Romantic Beach Lifestyle Dancing
Bipolar via Getty Images
Senior Male and Female Couple Romantic Beach Lifestyle Dancing

Νομίζετε ότι το σεξ έχει ηλικία; Καλύτερα να το ξανασκεφτείτε!

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Age and Ageing, διαπίστωσε ότι όσοι είναι άνω των 50 και εξακολουθούν να είναι σεξουαλικά ενεργοί έχουν καλύτερη μνήμη και γνωστικές δεξιότητες από όσους δεν είναι τόσο ενεργοί.

Οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από περισσότερους από 6.800 άντρες και γυναίκες ηλικίας 50 έως 89 ετών στην Αγγλία. Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν σχετικά με την ερωτική τους ζωή τους τελευταίους 12 μήνες και στη συνέχεια έκαναν δύο τεστ μνήμης.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι κάτι τέτοιο ισχύει περισσότερο για τους άντρες παρά για τις γυναίκες. Συγκεκριμένα, οι άντρες που ήταν περισσότερο σεξουαλικά ενεργοί είχαν υψηλότερες βαθμολογίες στα τεστ που είχαν να κάνουν με την μνήμη και την λειτουργία του εγκεφάλου, όπως η πνευματική διαδικασία που σχετίζεται με τον σχεδιασμό, την επίλυση προβλημάτων και την προσοχή, ενώ οι γυναίκες που ήταν σεξουαλικά ενεργές είχαν σκόραραν υωηλότερα μόνο στις δεξιότητες που σχετίζονταν με τη μνήμη.

Σύμφωνα με την έρευνα υπάρχει άμεση σύνδεση με την σεξουαλική ζωή και τη γνωστική λειτουργία του ατόμου, ειδικά άνω των 50 ετών. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ακόμα πρώιμα για να πει κανείς με σιγουριά αν το σεξ είναι ένας τρόπος για να κρατήσει κάποιος το μυαλό του σε εγρήγορση ή ισχύει το αντίθετο, ότι δηλαδή όσοι έχουν πιο υγιή γνωστική λειτουργία αποζητούν περισσότερο το σεξ, αλλά σίγουρα υπάρχει μία σύνδεση.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.