Έξι φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να καθαρίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας

Έξι φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να καθαρίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας
moodboard

Παλαιότερα υπήρχε η αντίληψη ότι δεν πρέπει να έχουμε πολλά φυτά μέσα στο σπίτι γιατί δεν μας βοηθούν να αναπνεύσουμε. Ορισμένα φυτά, όμως, είναι ιδανικά για να καθαρίσουν την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι και να το διατηρήσουν φρέσκο και καθαρό. Αυτό υποστηρίζει έρευνα που έγινε από την NASA, σχετικά με τα φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία βοηθούν στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας.

Ας δούμε 6 από τα φυτά που βρίσκονται στη λίστα της NASA.

Αγγλικός κισσός

Ο αγγλικός κισσός μειώνει τα επίπεδα της φορμαλδεΰδης στην ατμόσφαιρα, η οποία σε μεγάλη συγκέντρωση μπορεί να προκαλέσει ζαλάδα και τάση για εμετό. Όσο για τη συντήρηση του φυτού αυτού, χρειάζεται ίσα ίσα πότισμα για να διατηρεί την υγρασία του.

Φίκος

Εκτός ότι αναπτύσσεται εύκολα, ακόμα και με λίγη φροντίδα, φιλτράρει την φορμαλδεΰδη στην ατμόσφαιρα.

Κρίνος (Σπαθύφυλλο)

Είναι το φυτό που συγχωρεί τα πάντα, ακόμα και την λίγη φροντίδα και προσοχή. Αναπτύσσεται ακόμα και στην σκιά και σε χαμηλή θερμοκρασία, ενώ καθαρίζει την ατμόσφαιρα από οτιδήποτε τοξικό.

Μπαμπού

Καθαρίζει αποτελεσματικά την ατμόσφαιρα από το βενζόλιο και το τριχλωροαιθυλένιο. Αναπτύσσεται καλύτερα στο φως και μεγαλώνει γρήγορα.

Αλόη

Η αλόη είναι γνωστή για τι ευεργετικές ιδιότητες που έχει στην καταπολέμηση των καψιμάτων, της φαγούρας και των ερεθισμών στο δέρμα, αλλά φιλτράρει και τους ρύπους της ατμόσφαιρας. Η αλόη αποτελείται κατά 95% από νερό και σε περιόδους ζέστης και ξηρασίας προσφέρει δροσιά και υγρασία στο σπίτι.

Χρυσάνθεμο

Μυρίζει όμορφα και καθαρίζει την αμμωνία από την ατμόσφαιρα.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα