Το πρώτο trailer του «Jason Bourne» θα μπορούσε να δείχνει την Αθήνα αλλά βλέπουμε ένα «Σύνταγμα» στην Τενερίφη

Το franchise ταινιών με ήρωα τον κατάσκοπο Jason Bourne ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες και αγαπημένες σειρές ταινιών της προηγούμενης δεκαετίας, τόσο χάρη στο σφιχτοδεμένο σενάριο και τη σκηνοθεσία, όσο και, κυρίως, στη ρεαλιστική δράση της και την ελάχιστη χρήση ειδικών εφέ. Ε και φυσικά στον Matt Damon. Για αυτό και όταν, το 2012, το στούντιο προσπάθησε όπως-όπως να συνεχίσει το «θρύλο» του Bourne με το «The Bourne Legacy» και πρωταγωνιστή τον, «λίγο» όπως αποδείχθηκε, Jeremy Renner, οι εισπράξεις δεν ήταν οι αναμενόμενες.

Κάπως έτσι, και ύστερα από αρκετές φήμες και παρασκηνιακές ιστορίες, ο Matt Damon αποφάσισε να επιστρέψει στον ρόλο που τον καθιέρωσε στο κινηματογραφικό σύμπαν, μαζί με τον σκηνοθέτη που ευθύνεται για τις δύο από τις τρεις καταπληκτικές ταινίες του διάσημου κατασκόπου, τον Paul Greengrass.

Το, χαρακτηριστικά τιτλοφορημένο, «Jason Bourne» διαδραματίζεται στην μετά-Edward Snowden εποχή της κατασκοπίας στον κόσμο και λέγεται πως θα ολοκληρώσει το ταξίδι του Bourne. Το σενάριο γράφτηκε από τους Damon, Greengrass και Christopher Rouse και σήμερα διέρρευσε το πρώτο επίσημο trailer της ταινίας, η οποία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 29 Ιουλίου. Και είναι, πραγματικά, ένα χορταστικό trailer.

Μήπως είχατε την εντύπωση πως είδατε κάπου το κέντρο της Αθήνας στο trailer; Φυσικά και το είδατε, καθώς ένα σημαντικό κομμάτι της ταινίας διαδραματίζεται στην Αθήνα ενώ το σενάριο εμπεριέχει και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Οι παραγωγοί είχαν προσπαθήσει να πάρουν τις απαραίτητες άδειες ώστε να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματα στη χώρα μας -και συγκεκριμένα στο κέντρο της πρωτεύουσας- αλλά ήρθαν αντιμέτωποι με την αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία και το πολύπλοκο φορολογικό σύστημα της Ελλάδας. Έτσι επέλεξαν το ισπανικό νησί της Τενερίφης και έστησαν μια εικονική πλατεία Συντάγματος στην πόλη Σάντα Κρουζ. Δεν πειράζει, η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη το Hollywood, καταφέρνουμε να τα κάνουμε όλα μαντάρα και μόνοι μας και μάλιστα χωρίς ειδικά εφέ.