ΔΙΕΘΝΕΣ
10/05/2016 08:32 EEST | Updated 10/05/2016 08:33 EEST

Ο Τραμπ μετριάζει και πάλι τις δηλώσεις του: Ο Μουσουλμάνος Δήμαρχος του Λονδίνου θα μπορεί να έρχεται στις ΗΠΑ

ASSOCIATED PRESS
Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a rally in Spokane, Wash., Saturday, May 7, 2016. (AP Photo/Ted S. Warren)

Ο πρώην υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Μάρκο Ρούμπιο, δήλωσε την Δευτέρα ότι δεν επιθυμεί να γίνει αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ, του μοναδικού πλέον Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για τον προεδρικό θώκο.

«Παρόλο που οι Ρεπουμπλικανοί ψηφοφόροι έχουν επιλέξει τον Ντόναλντ Τραμπ ως τον επικρατέστερο υποψήφιο του Κόμματος, οι προηγούμενες επιφυλάξεις που έχω εκφράσει για την καμπάνια του μένουν απαράλλαχτες», δήλωσε ο Γερουσιαστής Ρούμπιο, ο οποίος κατάγεται από την Κούβα.

Η διαβεβαίωση του Γερουσιαστή επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι οι συνυποψήφιοι του Τραμπ προσπαθούν να απομακρυνθούν από τον τελευταίο, ώστε να προετοιμαστούν για τις επόμενες εκλογές.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι έχει παρατηρηθεί μια αλλαγή στην στάση του Ντόναλντ Τραμπ το τελευταίο διάστημα, καθώς, όχι μόνο δήλωσε ότι είναι υπέρ της αύξησης της φορολογίας των πλουσίων και του κατώτατου μισθού, αλλά μετρίασε την δήλωσή του περί απαγόρευσης εισόδου στους μουσουλμάνους, προσθέτοντας μια εξαίρεση: τον Μουσουλμάνο Δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν.