ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/09/2016 14:28 EEST | Updated 22/09/2016 14:28 EEST

Να γιατί πρέπει να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε τις κοινόχρηστες κούπες του γραφείου

Gary Burchell via Getty Images
Business people working in a modern office

Δεν χρειάζεται να είστε υποχονδριακός για να φέρνετε τα δικά σας μαχαιροπίρουνα, ποτήρια και κούπες στο γραφείο σας. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα του «Men's Health» ίσως και να είναι απαραίτητο για την διαφύλαξη της υγείας σας.

Όπως τονίζει ο καθηγητής μικροβιολογίας από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, Τσαρλς Γκέρμπα, τα κοινόχρηστα σκεύη στα γραφεία τείνουν να συγκεντρώνουν μικροοργανισμούς, σε αρκετές περιπτώσεις παθογόνους, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για τις συνθήκες υγιεινής σε χώρους εργασίας.

Σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή, το 20% από τις κούπες που εξετάστηκαν σε γραφεία είχαν βακτήρια που εντοπίζονται σε περιττώματα, ενώ το 90% ήταν καλυμμένο με σειρά μικροβίων. Αιτία, σύμφωνα με τον κ. Γκέρμπα, είναι η μη συχνή αλλαγή του σφουγγαριού με το οποίο καθαρίζονται τα πιάτα, αλλά και το γεγονός ότι ο καθαρισμός βασίζεται στις περισσότερες περιπτώσεις στους ίδιους τους εργαζομένους.

Οι εργαζόμενοι συχνά αμελούν τον σωστό καθαρισμό των σκευών, δεν χρησιμοποιούν σαπούνι και ζεστό νερό, με αποτέλεσμα οι κούπες να μετατρέπονται σε hotspot μικροβίων.

Sponsored Post