Η ιστορία της Λίνας Μεδίνα, της μικρότερης μητέρας στον κόσμο

Η ιστορία της Λίνας Μεδίνα, της μικρότερης μητέρας στον κόσμο

Τον Σεπτέμβριο του 1933, η Λίνα Μεδίνα ήρθε στον κόσμο από μια φτωχή οικογένεια ανθρακωρύχων που ζούσε σε ένα απομακρυσμένο χωριό στο Περού.

Πριν κλείσει τα πέντε, το 1939, η κοιλιά της Λίνας Μεδίνα άρχισε να φουσκώνει σε ακραίο βαθμό και τότε ο πατέρας της τη μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της κοντινότερης πόλης, στο Πίσκο, γιατί πίστεψε ότι η κόρη του είχε κάποιον καοήθη όγκο στην κοιλιακή της χώρα.

Έναν μήνα αργότερα η Λίνα γέννησε με καισαρική τομή ένα υγιέστατο αγοράκι και έμεινε γνωστή στην ιστορία ως η πιο μικρή μητέρα στον κόσμο.

Εκεί του ανακοινώθηκε από τον θεράποντα γιατρό ότι η κόρη του διανύει τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Οι εξετάσεις πριν και μετά τη γέννα έδειξαν ότι η πεντάχρονη είχε συλλάβει με απολύτως φυσιολογικό τρόπο. Η Λίνα είχε γεννηθεί με μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται «πρώιμη ήβη», δηλαδή πρώιμη έναρξη της σεξουαλικής ανάπτυξης.

Ο πατέρας της μετά από λίγο συνελήφθη από τις αρχές με την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου και της αιμομιξίας, αλλά πολύ γρήγορα αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων εις βάρος του.

Η Λίνα Μεδίνα ποτέ δεν αποκάλυψε ποιος ήταν ο πατέρας του νεογέννητου αγοριού της παιδιού της που όταν γεννήθηκε ζύγιζε 2.700 και ήταν απόλυτα υγιές και σωστά ανεπτυγμένο.

Η Λίνα του έδωσε το όνομα Τζεράλντο, όπως ήταν το όνομα του γιατρού που την ξεγέννησε.

Μητέρα και βρέφος έφυγαν από την κλινική μετά από λίγες ημέρες αλλά μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο ποιος είναι ο πατέρας του Τζεράλντο.

Πολλά δημοσιεύματα εκείνης της εποχής ανέφεραν ωστόσο ότι οι Ινδιάνοι στα απομακρυσμένα χωριά των Άνδεων, όπως σε αυτό που γεννήθηκε και μεγάλωσε η Λίνα, έκαναν συχνά γιορτές, οι οποίες συχνά κατέληγαν σε όργια, όπου ο βιασμός δεν ήταν ασυνήθιστο φαινόμενο.

Η Λίνα είχε γεννηθεί με μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται «πρώιμη ήβη», δηλαδή πρώιμη έναρξη της σεξουαλικής ανάπτυξης. Τα περισσότερα κορίτσια αρχίζουν να μπαίνουν στην εφηβεία γύρω στην ηλικία των δέκα.

Η Λίνα είχε έμμηνο ρύση από την ηλικία των δύο ετών και είχε αποκτήσει ένα πλήρες γυναικείο σώμα μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Ο Τζεράλντο μεγάλωσε με την εντύπωση πως η Λίνα ήταν η μεγάλη του αδελφή, αλλά στην ηλικία των 10 ετών έμαθε πως τελικά είναι η μητέρα του.

Αν και μεγάλωσε χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας, πέθανε το 1979 σε ηλικία 40 ετών από μία ασθένεια του μυελού των οστών. Η Λίνα έγινε μητέρα για δεύτερη φορά στα 39 της χρόνια το 1972. Παντρεύτηκε τον Ραούλ Τζουράντο και μαζί απέκτησαν άλλο ένα αγοράκι.

Απεβίωσε στις 8 Νοεμβρίου το 2015, κρατώντας επτασφράγιστο το μυστικό της.

Πηγή: Daily Telegraph

Δημοφιλή