ΔΙΕΘΝΕΣ
29/01/2017 05:31 EET | Updated 29/01/2017 09:39 EET

«Με έκαναν να νιώθω καλύτερα για τον εαυτό μου»: Αμερικανίδα καθηγήτρια που φυλακίστηκε επειδή έκανε σεξ με μαθητές απολογείται

Hal Bergman Photography via Getty Images
A high school student walks down a dark hallway in a public high school, silhouetted by daylight spilling in and reflecting off of the floor and lockers.

Καθηγήτρια λυκείου στις ΗΠΑ που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 ετών επειδή έκανε σεξ με μαθητές της είπε πως «την έκαναν να νιώθει καλύτερα» για τον εαυτό της.

Όπως αναφέρει ο Independent, ο Μπριάν Άλτις από τη Γιούτα απέδωσε σε ζητήματα αυτοεκτίμησης τις σεξουαλικές επαφές με ανήλικους μαθητές. Η 37χρονη, που ήταν παντρεμένη όταν έλαβαν χώρα τα περιστατικά, συνελήφθη αφού μαθητής 16 ετών ενημέρωσε την αστυνομία. Αργότερα, άλλοι δύο 17χρονοι παρουσιάστηκαν και δήλωσαν επίσης πως έκαναν σεξ με την καθηγήτρια Αγγλικών.

Η Άλτις, μητέρα δύο παιδιών, καταδικάστηκε σε φυλάκιση μέχρι 30 ετών το 2015, αφού δήλωσε ένοχη για βίαιη σεξουαλική κακοποίηση, και τώρα ζητά αποφυλάκιση με αναστολή. «Έλεγαν αυτό και εκείνο και και με έκαναν να νιώθω καλά για τον εαυτό μου. Οπότε δικαιολογούσα τα πάντα. Δεν υπάρχει δικαιολογία» είπε.

«Έχασα όλες μου τις αξίες και τις αρχές και αναζητούσα ανάρμοστα μέσα για να αντιμετωπίσω τα προσωπικά μου ζητήματα. Ζητήματα τα οποία γνωρίζω πολύ καλά τώρα» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις της και δεν κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της, τους μαθητές ή το σχολείο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Mirror, η Altice είχε περιγραφεί από έναν από τους εφήβους ως «teacher with benefits», καθώς συνέχισαν να κάνουν σεξ ακόμα και μετά τη σύλληψή της. Οι συναντήσεις της με νεαρούς περιελάμβαναν και μία σε πάρκινγκ εκκλησίας, ενώ οι μαθητές στο σχολείο φέρονται να αστειεύονταν, ρωτώντας «με ποιον κοιμάται τώρα η κυρία Άλτις;».

Η ίδια συνελήφθη αφού ένας από τους νεαρούς περιέγραψε τατουάζ στο σώμα της, ενώ επίσης περιέγραψε με ακρίβεια το σπίτι της, όπου είχαν κάνει σεξ τουλάχιστον πέντε φορές.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η Άλτις πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο του 2020.