Η Michelle Pfeiffer αποκάλυψε τον λόγο που εξαφανίστηκε από το Hollywood

Η Michelle Pfeiffer αποκάλυψε τον λόγο που εξαφανίστηκε από το Hollywood
Actress Michelle Pfeiffer poses during a photocall to promote the movie 'Cheri' at the 59th Berlinale film festival in Berlin, February 10, 2009. REUTERS/Fabrizio Bensch (GERMANY)
Fabrizio Bensch / Reuters
Actress Michelle Pfeiffer poses during a photocall to promote the movie 'Cheri' at the 59th Berlinale film festival in Berlin, February 10, 2009. REUTERS/Fabrizio Bensch (GERMANY)

Ανήκει δικαιωματικά στην crème de la crème του Hollywood, ως μία από τις πλέον διάσημες, καταξιωμένες και εντυπωσιακές πρωταγωνίστριές του. Έχει παίξει σε «θρυλικές» ταινίες (Dangerous Liaisons, The Fabulous Baker Boys, The Age of Innocence, Frankie & Johnny, The Witches of Eastwick) και η καλύτερη απεικόνιση της Catwoman μέχρι σήμερα (και μάλλον για πάντα) φέρει την υπογραφή της. Μέσα σε τέσσερα χρόνια ήταν προτεινόμενη τρεις φορές για Όσκαρ.

Και, παρόλα αυτά, η Michelle Pfeiffer κατάφερε με κάποιο τρόπο να εξαφανιστεί από το φως των προβολέων και μάλιστα για αρκετά χρόνια -με εξαίρεση τις μετρημένες εμφανίσεις που έκανε κατά καιρούς σε χαμηλών τόνων κινηματογραφικές παραγωγές ή τον εκάστοτε Tim Burton.

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Interview, η αγαπημένη ηθοποιός δίνει μια σπάνια συνέντευξη στον σκηνοθέτη Darren Aronofsky, με τον οποίο συνεργάστηκε πρόσφατα για την ταινία «Mother!», στην οποία και αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, τον λόγο για τον οποίο βγήκε εκτός χολιγουντιανού ραντάρ.

«Δεν έχασα ποτέ την αγάπη μου για την υποκριτική», εξηγεί η Pfeiffer. «Για να είμαι ειλικρινής, είμαι πιο ισορροπημένος άνθρωπος όταν εργάζομαι. Αλλά ήμουν πολύ προσεκτική με το που θα γύριζα τις ταινίες, πόσο καιρό θα έλειπα, αν το πρόγραμμά μου θα μπορούσε να ταιριάξει με το πρόγραμμα των παιδιών μου. Στην πορεία έγινα τόσο επιλεκτική που τελικά σταμάτησαν να με προσλαμβάνουν. Και έπειτα... Δεν ξέρω, πέρασε ο χρόνος... Εξαφανίστηκα, ναι».

Βέβαια, όπως σχολιάζει, υπήρχε και ένα θετικό στοιχείο σε αυτή την εξαφάνισή της. Το γεγονός πως δεν χρειαζόταν να δίνει συνεντεύξεις, τις οποίες και μισεί. «Σκεφτόμουν σήμερα “Γιατί μισώ τόσο πολύ το να μου παίρνουν συνεντεύξεις;”», λέει η ηθοποιός στον Aronofsky. «Και νομίζω πως οφείλεται στον διαρκή φόβο μου πως είμαι απατεώνισσα και αργά ή γρήγορα θα με ανακαλύψουν».

«Δεν πέρασα από επίσημη εκπαίδευση», εξηγεί η Pfeiffer, αναφερόμενη στην αστραπιαία άνοδό της από υπάλληλο σούπερ μάρκετ σε νικήτρια διαγωνισμού καλλιστείων κι από εκεί σε ηθοποιό της τηλεόρασης, μέχρι τον πρώτο της μεγάλο ρόλο στο «Scarface». «Δεν αποφοίτησα από το Julliard. Απλά προχωρούσα και μάθαινα μπροστά στον κόσμο. Έτσι είχα πάντα αυτή την αίσθηση πως μια μέρα θα ανακαλύψουν πως στην πραγματικότητα είμαι μια απατεώνισσα, πως δεν έχω ιδέα τι κάνω».

Τώρα όμως που τα δύο παιδιά της μεγάλωσαν, η Pfeiffer αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να επιστρέψει στη δουλειά που αγαπά τόσο. Και, όπως είναι φυσικό, οι προτάσεις έπεσαν βροχή, καθώς δεν υπάρχει δημιουργός που να μη θέλει αυτή τη συναρπαστική «απατεώνισσα» στο πλατό του. Μέσα στους επόμενους μήνες η Pfeiffer θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του HBO «The Wizard of Lies», για τη ζωή του διαβόητου Bernie Madoff, στη μυστηριώδη ταινία «Mother!» του Aronofsky, δίπλα στη Jennifer Lawrence και τον Javier Bardem, και στη κινηματογραφική μεταφορά του «Murder on the Orient Express» της Agatha Christie από τον Kenneth Branagh, δίπλα στον Johnny Depp και την Penelope Cruz.