Ο οίκος Christian Dior οδεύει προς εξαγορά από τη γαλλική LVMH

Την Τρίτη που μας πέρασε, η LVMH (Louis Vuitton SE, Moet Hennessy), η γαλλική πολυεθνική εταιρεία ειδών πολυτελείας με έδρα το Παρίσι, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για εξαγορά και ενσωμάτωση ολόκληρου του εμπορικού σήματος του Christian Dior στο γκρουπ, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου διεύρυνσης και ενίσχυσης του τμήματος μόδας και δερμάτινων ειδών. Η προσφορά της LVMH στον Christian Dior ανέρχεται σε περίπου $13δισ.

Η συμφωνία, άπαξ και πραγματοποιηθεί, θα δώσει στην LVMH, η οποία έχει ήδη στην κατοχή της τα Parfums Christian Dior, την κυριότητα του οίκου Christian Dior -της haute couture του, των δερμάτινων ειδών του, των αντρικών και γυναικείων έτοιμων ενδυμάτων και των υποδημάτων του.

Τα τελευταία πέντε χρόνια τα έσοδα του Christian Dior έχουν διπλασιαστεί ενώ την ίδια περίοδο βελτιώθηκε σημαντικά και η κερδοφορία του, με αύξηση των κερδών από επαναλαμβανόμενες πράξεις κατά 24% ετησίως. Για τους τελευταίους 12 μήνες (η περίοδος αυτή έληξε στις 31 Μαρτίου), ο Christian Dior ανακοίνωσε έσοδα άνω των 2δισ. και κέρδος από επαναλαμβανόμενες πράξεις ύψους €270εκ.

Ο Bernard Arnault, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, δήλωσε πως η εν λόγω κίνηση απεικονίζει τη δέσμευση της οικογένειάς του απέναντι στην LVMH και τους εμπορικούς τίτλους που κατέχει. «Οι αντίστοιχες συναλλαγές θα επιστρέψουν την απλοποίηση των δομών, την οποία ζητά εδώ και καιρό η αγορά, και την ενίσχυση του τμήματος μόδας και δερμάτινων ειδών της LVMH, χάρη στην εξαγορά του Christian Dior Couture, μιας από τις πιο εικονικές μάρκες παγκοσμίως», είπε.

Η LVMH αναμένει την υποβολή της προτεινόμενης προσφοράς μέχρι τα τέλη Μαΐου, με την περίοδο αποδοχής να διαρκεί περίπου τρεις εβδομάδες.