Ο γυναικείος οργασμός διαρκεί περισσότερο από τον ανδρικό. Τώρα ξέρουμε και πόσο

Ο γυναικείος οργασμός διαρκεί περισσότερο από τον ανδρικό. Τώρα ξέρουμε και πόσο
Yuri Arcurs

Έχετε ποτέ χρονομετρήσει τον οργασμό σας;

Πιθανότατα όχι. Άλλωστε, έχετε πιο σημαντικά πράγματα να κάνετε τη συγκεκριμένη στιγμή.

Ωστόσο, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι η χρονική διάρκεια του οργασμού του συντρόφου σας να είναι ίσως διαφορετική από τη δική σας.

Για όσους λοιπόν είχατε απορία πόσο διαρκεί ο γυναικείος και ο ανδρικός οργασμός, μια δημοσκόπηση ήρθε να δώσει την απάντηση.

Η δημοσκόπηση έγινε online από την Lovehoney και την The Sun και έδειξε εκτός από το γεγονός ότι ο γυναικείος οργασμός διαρκεί περισσότερο από τον ανδρικό, αλλά και πόσο περισσότερο (κατά μέσο όρο πάντα):

  • 10,9 δευτερόλεπτα για τη γυναίκα
  • 8,7 δευτερόλεπτα για τον άνδρα

Δηλαδή, περίπου 20% περισσότερο. Επίσης βρέθηκε ότι μόνο το 26% των ανδρών ξεπερνούν τον μέσο όρο, ενώ για το 41% των γυναικών μπορεί να ξεπεράσει και τα 11 δευτερόλεπτα.

Να πούμε ότι η μελέτη του οργασμού συναντάται ακόμη και στην αρχαία Ελλάδα, όπου ο οργασμός ήταν καλός οιωνός για τη γονιμότητα. Πολύ-πολύ αργότερα, το '40, ο Αμερικανός βιολόγος Alfred Kinsey, ανακάλυψε ότι μια στις πέντε γυναίκες βίωσε την πρώτη της κορύφωση μέσου του αυνανισμού.

Στα τέλη του 20ου αιώνα ο οργασμός απέκτησε και την δική του Παγκόσμια Ημέρα, που είναι στις 31 Ιουλίου (στην περίπτωση που θέλετε να την γιορτάσετε).

Πηγές: Independent, The Sun

Δημοφιλή