Σημαντικές απορίες γέννησε στον κόσμο της ΑΕΚ η απόφαση του διαιτητή Ζαμπαλά να ακυρώσει το γκολ του Λούκα Γιόβιτς, ενώ το σκορ ήταν στο 1-0 υπέρ του «δικέφαλου».

Πιο συγκεκριμένα, το παιχνίδι ήταν στο 49ο λεπτό, όταν ο σέντερ φορ της ΑΕΚ έκανε από κοντά την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μετά από την κόντρα στον Ζοάο Μάριο.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, μετά από μερικά δευτερόλεπτα, ο διαιτητής της αναμέτρησης αποφάσισε πως το γκολ δεν πρέπει να μετρήσει, σφυρίζοντας φάουλ στον Ζοάο Μάριο, απόφαση την οποία δεν μπορούσαν να κατανοήσουν στον πάγκο της ΑΕΚ.

Ο Γιόβιτς φάνηκε να απορεί με την συγκεκριμένη απόφαση, ενώ αντίστοιχα ήταν τα ερωτήματα από πολλούς φίλους της «Ένωσης», οι οποίοι αδυνατούσαν να καταλάβουν τον πραγματικό λόγο.

Σύμφωνα με τον Ηλία Σπάθα, πρώην διαιτητή, στην διεκδίκηση του Ζοάο Μάριο με τον ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου δόθηκε φάουλ, κάτι που ο ίδιος θεώρησε πως είναι λανθασμένη διαιτητική απόφαση.

«Κατά την διαιτητική μου κρίση και άποψη αυτό δεν είναι φάουλ. Το θεωρώ ως μία φυσιολογική ποδοσφαιρική διεκδίκηση. Δεν βλέπω απλωμένο χέρι, ούτε ο αμυνόμενος έπεσε κάτω. Κατά την άποψή μου κακώς ακυρώθηκε το γκολ», τόνισε ο πρώην διεθνής διαιτητής.

Βέβαια, ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο οποίος ρωτήθηκε μετά το τέλος του αγώνα, φαίνεται να υποστήριξε πως ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ έκανε χέρι στην διεκδίκηση, λίγο προτού καταλήξει η μπάλα στον Γιόβιτς και στην συνέχεια στα δίχτυα του Χουτεσιώτη.

Να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στην εξέλιξη της αναμέτρησης και επικράτησε εύκολα με 4-1, με τον Γιόβιτς να σκοράρει δύο φορές, ενώ από ένα τέρμα πέτυχαν οι Πινέδα και Λιούμπισιτς. Ο Ατρόμητος το μόνο που κατάφερε είναι να μειώσει προσωρινά σε 3-1 στο 73′.

Advertisement

«Αιχμηρή» ανακοίνωση για το γκολ του Γιόβιτς

Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (8/12), η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, μέσω της οποίας εκφράζει παράπονα για την χθεσινή διαιτησία στον αγώνα με τον Ατρόμητο και στο γκολ του Γιόβιτς που ακυρώθηκε από τον διαιτητή Ζαμπαλά.

«Μετά και το χθεσινό… Πόσα γκολ παραπάνω πρέπει να βάζει η ΑΕΚ σε κάθε ματς για να μετρήσουν μόνο αυτά που θέλουν κάποιοι ;;;

Όταν πάνω από το 25% των γκολ μας ακυρώνονται και μετά το τελευταίο που ακυρώθηκε χθες, τότε κι ο πλέον καλοπροαίρετος επιβεβαιώνει πως δεν πρόκειται για σύμπτωση… Τρία από αυτά τα γκολ, πρόσφατα ακυρωμένα από τον ίδιο διεθνή διαιτητή μάλιστα στο χορτάρι ή στο VAR!!!

Advertisement

Η πραγματικότητα δεν κρύβεται. Ο κόσμος δεν είναι ανόητος, η κοροϊδία αποκαλύπτεται και δεν θα διαρκέσει για πολύ αφού… «και τα παρδαλά κατσίκια γελάνε… όμως στο τέλος εμείς σκάσαμε πραγματικά στα γέλια…».

Η ΑΕΚ περνά το μήνυμα προς όλους τους ενδιαφερόμενους… Δεν έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε τους παραπάνω υπολογισμούς για πολύ καιρό», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Advertisement