Ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης κόντρα στον Ηρακλή, έπαιξε ωραίο μπάσκετ και όπως αναμενόταν εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» ήταν επιβλητικοί στο δεύτερο ημίχρονο, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον Ηρακλή και ο Εργκίν Αταμάν έκανε ροτέισον χρησιμοποιώντας όλους τους διαθέσιμους παίκτες.
Το παιχνίδι:
Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο ψάχνοντας τον αιφνιδιασμό και απέκτησε από νωρίς διψήφια διαφορά μετά το καλάθι του Χολμς (13-2). Στην συνέχεια, ο Σορτς έδωσε πολύτιμες λύσεις στην επίθεση, ενώ ο Χέις Ντέιβις έκανε το +14 για την ομάδα του (19-5, 7′).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ηρακλής έβγαλε αντίδραση με 8-0 σερί και μετά το τρίποντο του Στρονγκ έριξε την διαφορά κάτω από τους δέκα (28-19). Ο Μήτογλου (9π.) απάντησε άμεσα για το «τριφύλλι» και ο Παναθηναϊκός που είχε από 45% στο τρίποντο, έκανε το +20 μετά το εύστοχο τρίποντο από τον Ερναγκόμεζ (44-24, 18′).
Στο δεύτερο ημίχρονο, η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +26 για τον Παναθηναϊκό (59-33), έχοντας κυριαρχήσει στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός ήταν επιβλητικός στο συγκεκριμένο σημείο της αναμέτρησης, ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να τον ανταγωνιστεί σε καμία περίπτωση και ο Εργκίν Αταμάν έριξε στο παιχνίδι όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεσή του, κάνοντας ροτέισον.
Πλέον, οι «πράσινοι» έχουν το μυαλό τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Ηράκλειο κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε νωρίτερα στο παιχνίδι με το Μαρούσι, αλλά έχασε με σοβαρό τραυματισμό τον Μιλουτίνοφ, που δεν θα αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό.
Τα δεκάλεπτα: 22-7, 46-26, 73-46, 91-61
Παναθηναϊκός: (Εργκίν Αταμάν) Σορτς 13, Καλαϊτζάκης 7, Χολμς 8, Σλούκας 7, Χέις Ντέιβις 9, Ρογκαβόπουλος 11, Σαμοντούροφ 5, Γκραντ 2, Ναν 7, Τολιόπουλος 9, Ερναγκόμεζ 3, Μήτογλου 10
Ηρακλής: (Ζόραν Λούκιτς) Φούντεμπουργκ 2, Στρονγκ 11, Κέλι 10, Σμιθ 14, Τσιακμάς, Μωραίτης 10, Γουερ 6, Καμπουρίδης 2, Χρηστίδης, Συλλας 6