Στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών βρέθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23/4), παιδιά πρόσφυγες ηλικίας 7-13 ετών και συμμετείχαν στις πρωτότυπες διαδραστικές εκδηλώσεις.

Πενήντα παιδιά από τη δομή του Σχιστού είχαν την ευκαιρία να ακούσουν παραμύθια από τον Ευγένιο Τριβιζά και στη συνέχεια να ζωγραφίσουν και να φτιάξουν κατασκευές με τη βοήθεια φοιτητών της σχολής. Στην εκδήλωση παρέστη και η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Advertisement
Advertisement

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με έμφαση στη συλλογικότητα και τη συνεργασία οργάνωσε ένα πρόγραμμα ποικίλων δράσεων και εκδηλώσεων με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Στην πρόσκλησή του ανταποκρίθηκαν άμεσα εποπτευόμενοι φορείς και πολιτιστικοί οργανισμοί από όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βόλο, Βέροια, Κοζάνη, Αγρίνιο, Ιωάννινα και Ρόδο), σχηματίζοντας μία ενότητα εκδηλώσεων στην οποία το σύνολο των τεχνών συνομιλεί με τη λογοτεχνία.

slideShow

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Φωτογραφίες: Menelaos Myrillas / SOOC