Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προγραμμάτισε δύο επιπλέον παραστάσεις την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 8:00 το βράδυ και την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 4:00 το απόγευμα για τους φίλους του χορού που δεν πρόλαβαν να κλείσουν εγκαίρως τις θέσεις τους για τη «Ζιζέλ».

Η εξαιρετική παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, που βασίζεται στην ονειρική μουσική του Αντόλφ Αντάμ, ανεβαίνει στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη από τις 18 έως τις 28 Δεκεμβρίου και έρχεται στην Αθήνα με 70 συντελεστές.

Advertisement
Advertisement

Εμβληματικό έργο του 19ου αιώνα, από τα δημοφιλέστερα όλων των εποχών, με έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις, αριστουργηματικά χορογραφημένες σκηνές και υψηλές τεχνικές απαιτήσεις, η «Ζιζέλ» θεωρείται ένα από τα ελάχιστα ρομαντικά μπαλέτα που έχει επιβιώσει έως τις ημέρες μας χωρίς να χάσει ίχνος της δύναμής του.

Δύο λόγια για το έργο

Ο πλήρης τίτλος του μπαλέτου είναι «Ζιζέλ ή τα Ουιλί» («Giselle ou les Wilis»). Γράφτηκε το 1841 και αποτελεί ύμνο στην άδολη αγάπη και στον αιώνιο έρωτα.

Η Ζιζέλ, μια νεαρή χωρική που είναι ερωτευμένη με τον αριστοκράτη Άλμπρεχτ, χάνει τα λογικά της όταν ανακαλύπτει ότι ο αγαπημένος της είναι αρραβωνιασμένος με κάποια άλλη. Με ραγισμένη καρδιά, παίρνει το σπαθί του Άλμπρεχτ και αυτοκτονεί. Ως ξωτικό πια, πνεύμα της νύχτας, ενώνεται με άλλες πληγωμένες κοπέλες που εκδικούνται τους άντρες κάνοντάς τους να χορεύουν μέχρις εξαντλήσεως. Οδηγημένη ωστόσο από την αγνή αγάπη της για τον Άλμπρεχτ, τον προστατεύει από τα άλλα ξωτικά όλη τη νύχτα.

Διανομή

Ζιζέλ Ναταλία Ιβασένκο, Αναστασία Κορνό                  

Κόμης Άλμπρεχτ Αντρί Πίσαρεβ, Ρομάν Λόμπκιν

Μύρτα  Βικτώρια Σολοβιόβα, Αναστασία Κορνό

Advertisement

Χανς Ρουσλάν Ταλίποβ, Στανισλάβ Κάστσι

Χορεύουν, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι και το corps de ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας της Οδησσού.

Info

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Advertisement

Δευτέρα 18/12  20:00

Τρίτη 19/12 20:00

Τετάρτη 20/12  20:00

Advertisement

Παρασκευή 22/12 20:00

Τετάρτη 27/12 , 16:00 και 20:00

Πέμπτη 28/12 20:00

Advertisement

 

Advertisement

Διάρκεια: 2 ώρες και 10 λεπτά (με διάλειμμα)

https://www.huffingtonpost.gr/entry/christoeyenna-sto-meyaro-moesikes-me-ten-tosodoela_gr_655e1d60e4b0c0333bee5df4

Τιμές εισιτηρίων

Advertisement

Εκπτωτικό  18 €

Ε΄ ζώνη  25 €  Παιδικό 18 €

Δ΄ ζώνη  35 €  Παιδικό 24 €

Γ΄ ζώνη  42 €  Παιδικό 29 €

Β΄ ζώνη  52 €  Παιδικό 36 €

Α΄ ζώνη  62 €  Παιδικό 43 €

Διακεκριμένη ζώνη 70 €  Παιδικό 49 €

Εισιτήρια 210 72 82 333, megaron.gr  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ: Μουσικές και Christmas Pop-Up Bar στον Φάρο

Νέες ταινίες: Maestro με Μπράντλεϊ Κούπερ, Ο τελευταίος στρατιώτης με Πιρς Μπρόσναν, Κεν Λόουτς

Η Ελένη Βιτάλη στη νέα μουσική σκηνή «Βαβέλ»