Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Προσθήκη της huffingtonpost.gr στην Google

Ένα βρέφος μόλις ενός έτους έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικών στις ΗΠΑ, όταν οι αρχές επιχείρησαν να σταματήσουν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η μητέρα του και μία φίλη της, οι οποίες φέρονταν να έχουν κλέψει ένα πακέτο πάνες. Το βίντεο από το περιστατικό δόθηκε στη δημοσιότητα, ενώ η εισαγγελία του Μισισιπή έκρινε ότι η χρήση όπλων από τους αστυνομικούς ήταν δικαιολογημένη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 14 Ιουνίου στη Σενατόμπια, κοντά στο Μέμφις, έπειτα από καταγγελία για κλοπή. Η αστυνομία εντόπισε τη Βελεσίγια Γουάιλι, μητέρα του μικρού Κόεν, και τη φίλη της, Λατόγια Φέρελ.

Advertisement
Advertisement

Στο βίντεο διακρίνονται οι αστυνομικοί να έχουν περικυκλώσει το όχημα και να ζητούν από τις δύο γυναίκες να σταματήσουν. Όταν η οδηγός επιχείρησε ελιγμό προς την πλευρά των αστυνομικών, εκείνοι άνοιξαν πυρ. Μία από τις σφαίρες έπληξε θανάσιμα το βρέφος, το οποίο βρισκόταν στην αγκαλιά της μητέρας του.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο ήρθε ενώ τη Δευτέρα το γραφείο της γενικής εισαγγελέως του Μισισιπή, Λιν Φιτς, ανακοίνωσε ότι οι πυροβολισμοί κρίθηκαν δικαιολογημένοι.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αναφορές, η Γουάιλι σήκωσε το παιδί για να ενημερώσει τους αστυνομικούς ότι υπήρχε βρέφος στο αυτοκίνητο. Τα ίδια έγγραφα αναφέρουν ότι ο αστυνομικός Χάντερ Φόστερ πυροβόλησε μέσα στο όχημα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο μικρός Κόεν και να τραυματιστεί η Φέρελ.