10:05 Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν καταδικάζει τη δολοφονία τριών δημοσιογράφων στον Λίβανο από το Ισραήλ χθες
Στο επίσημο κανάλι του στο T09:49 Τραυματισμοί εργαζομένων σε ΗΑΕ και Μπαχρέιν από ιρανικά πυρά
Σε δήλωση που μετέδωσε το κρατικό ιρανικό δίκτυο IRIB, οι Φρουροί της Επανάστασης ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις, υποστηρίζοντας ότι οι εγκαταστάσεις «συνδέονται με τους αμερικανικούς στρατιωτικούς και διαστημικούς τομείς στην περιοχή».Η εταιρεία Emirates Global Aluminium ανακοίνωσε ότι η επίθεση προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε μία από τις εγκαταστάσεις της στο Αμπού Ντάμπι και τραυμάτισε έξι εργαζόμενους. Παράλληλα, η Aluminium Bahrain, μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς αλουμινίου παγκοσμίως, δήλωσε ότι δύο εργαζόμενοι υπέστησαν ελαφρά τραύματα όταν η μονάδα χτυπήθηκε το Σάββατο.
09:42 Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Αίγυπτος συναντώνται σήμερα στο Πακιστάν για συνομιλίες σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράν
09:37 Ομάν: Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ομάν ανακοίνωσε ότι καταδικάζει τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο έδαφος της χώρας, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής καμία πλευρά δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι αρχές διερευνούν τις «πηγές και τα κίνητρα» των επιθέσεων, χωρίς να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες.Το Ομάν είχε γνωστοποιήσει το Σάββατο ότι ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε σε επίθεση με drone στο λιμάνι Σαλαλάχ, ενώ η δανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία Maersk ανακοίνωσε αργότερα ότι ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία της στο λιμάνι, μετά την επίθεση.
09:30 Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις με ρουκέτες και drones στο βόρειο Ισραήλ
Καθ’ όλη τη διάρκεια των πρώτων ωρών της σημερινής ημέρας, σειρήνες ηχούσαν στο βόρειο Ισραήλ λόγω εισερχόμενων ρουκετών από τον Λίβανο.Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις δίνοντας λεπτομέρειες σχετικά με τους στόχους. Σύμφωνα με την οργάνωση, οι μαχητές της εκτόξευσαν ρουκέτες προς την πόλη Μετούλα στις 05:00 τοπική ώρα και προς το χωριό Στουλ στις 06:20. Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε επίθεση με drone στη βάση Ραβίγια στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν και εκτόξευσε ρουκέτες σε στόχο στο χωριό Γκάτζαρ στις 06:25.
09:23 Πέντε νεκροί από πλήγματα ΗΠΑ–Ισραήλ σε λιμάνι κοντά στα Στενά του Ορμούζ
Αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα έπληξαν προβλήτα σε ιρανική λιμενική πόλη κοντά στα στρατηγικής σημασίας Στενά του Ορμούζ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. «Ο αμερικανοσιωνιστικός εχθρός πραγματοποίησε εγκληματική επίθεση στον προβλήτα του Μπαντάρ Χαμίρ, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA
09:14 Oι «Ασπίδες» προειδοποιούν για χτυπήματα των Χούθι σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα
Με χτυπήματα σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν απειλούν οι Χούθι, όπως αναφέρει σε ενημέρωσή της η επιχείρηση EUNAVFOR ASPIDES
«Καλούμε όλη τη ναυτική βιομηχανία να παραμείνει σε εγρήγορση καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επιθέσεων απέναντι σε όλα τα πλοία που πλέουν στην ευρύτερη περιοχή», προστίθεται στην ενημέρωση.
Update‼️ EUNAVFOR ASPIDES’ Informational Message to the Shipping Industry on the latest Houthis’ support to the Islamic Republic of Iran. pic.twitter.com/3LvxwskZn1
— EUNAVFOR ASPIDES (@EUNAVFORASPIDES) March 28, 2026
09:11 Οι Χούθι της Υεμένης απειλούν ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης επιβεβαιώνουν ότι, εκπληρώνοντας τα θρησκευτικά, ηθικά και ανθρωπιστικά τους καθήκοντα απέναντι στον ελεύθερο λαό του έθνους στα μέτωπα του τζιχάντ και της αντίστασης, και σε απάντηση στα εγκλήματα του εχθρού κατά του λαού και των χωρών του έθνους, θα συνεχίσουν, με τη βοήθεια του Αλλάχ και την εμπιστοσύνη στον Αλλάχ, να διεξάγουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις τις επόμενες ημέρες μέχρι ο εγκληματίας εχθρός να σταματήσει τις επιθέσεις και την επιθετικότητά του».
09:00 Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκαν 10 drones
08:52 Wall Street Journal: Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αναπτύξουν πάνω από 17.000 χερσαία στρατεύματα κοντά στο Ιράν εάν ο Τραμπ το εγκρίνει
Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ δώσει το πράσινο φως, οι ΗΠΑ ενδέχεται σύντομα να αναπτύξουν περισσότερα από 17.000 χερσαία στρατεύματα κοντά στο Ιράν, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Αυτό δεν θα ήταν αρκετό για μια ολοκληρωμένη εισβολή, αλλά επαρκές για να καταλάβουν στρατηγικά σημαντικές περιοχές στην ηπειρωτική χώρα ή να πάρουν τον έλεγχο ενός νησιού.
08:41 Το Ισραήλ ανακοίνωσε νέα πλήγματα κατά του Ιράν
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ακόμη ένα κύμα επιθέσεων σε διάφορες περιοχές του Ιράν.Σε ανακοίνωση στην πλατφόρμα X, ανέφερε ότι τα πλήγματα στόχευσαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης και παραγωγής όπλων, καθώς και συστήματα αεράμυνας.Σύμφωνα με αναφορές, πρόκειται για μία ακόμη φάση της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επιχείρησης κατά ιρανικών υποδομών.
✈️🎯STRUCK: Infrastructure of the Iranian terror regime in the heart of Tehran, during a wide-scale wave of strikes
Among the sites struck:
• Dozens of weapons storage and production sites
• Several temporary command centers were dismantled, including commanders who were… pic.twitter.com/vdSNyaQGYt— Israel Defense Forces (@IDF) March 29, 2026Advertisement
08:25 Βιομηχανία αλουμινίου στόχος επίθεσης στο Μπαχρέιν, δυο τραυματίες
08:14 Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι πραγματοποίησε πλήγματα στο βόρειο Ισραήλ
08:07 Νέες επιθέσεις στα ΗΑΕ από πυραύλους και drones
«Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας των ΗΑΕ επιχειρούν εντατικά» για να αντιμετωπίσουν «τις απειλές» που εγείρονται εξαιτίας «πυραύλων και drones», σημείωσε η πηγή αυτή μέσω X.
08:00Washington Post: Το Πεντάγωνο προετοιμάζεται για εβδομάδες χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν
Η απόφαση, για μια νέα φάση του πολέμου, αν τελικά ληφθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ, θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνη για τα αμερικανικά στρατεύματα, τα οποία θα εκτεθούν σε πολλούς περισσότερους κινδύνους από σήμερα, όπως τα ιρανικά drone και τους πυραύλους, ακόμη και τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.Ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση δεν θα συνιστούσε πλήρη εισβολή, σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, αλλά θα μπορούσε να περιλαμβάνει επιδρομές από δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και πεζικό.
07:49 Ενας στρατιώτης σκοτώθηκε στον νότιο Λίβανο, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός
07:45 Το Ιράν απειλεί να πλήξει αμερικανικά πανεπιστήμια στη Μέση Ανατολή
07:42 Άφιξη του αμερικανικού πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων Tripoli στη Μέση Ανατολή με μονάδα ταχείας αντίδρασης περίπου 2.500 πεζοναυτών, που αναλαμβάνουν αμφίβιες επιχειρήσεις που απαιτούν κινήσεις από πλοίο σε ακτή, συμπεριλαμβανομένων επιδρομών και εφόδων
U.S. Sailors and Marines aboard USS Tripoli (LHA 7) arrived in the U.S. Central Command area of responsibility, March 27. The America-class amphibious assault ship serves as the flagship for the Tripoli Amphibious Ready Group / 31st Marine Expeditionary Unit composed of about… pic.twitter.com/JFWiPBbkd2
— U.S. Central Command (@CENTCOM) March 28, 2026
07:31 Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν ισραηλινά και αμερικανικά πανεπιστήμια στη Μέση Ανατολή
Το Ιράν κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι επιτέθηκαν σκόπιμα σε «πολλά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα» κατά τη διάρκεια του πολέμου, μεταξύ των οποίων το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ισφαχάν και το Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Τεχεράνης. Σε δήλωσή τους, οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν τα ισραηλινά και αμερικανικά πανεπιστήμια στην περιοχή λέγοντας αποτελούν πλέον «νόμιμους στόχους».
🇮🇷 The IRGC has warned American academic institutions across the Middle East are now targets for retaliation following US-Israeli strikes on Iranian universities.
— DD Geopolitics (@DD_Geopolitics) March 29, 2026
Deadline: Noon Tehran time, Monday March 30.
The targets:
🇶🇦 QATAR
▪️ Carnegie Mellon University
▪️ Georgetown… https://t.co/zZDGDqeFLN pic.twitter.com/3qVwUexXzW