Σημαντικές απώλειες κατά 34% στα καθαρά της κέρδη, που ανέρχονται σε 153 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2022 ανακοίνωσε η Coca-Cola HBC AG λόγω του κόστους που σχετίζεται από τις δραστηριότητές της στη Ρωσία.

Η εταιρεία εμφιάλωσης, ήταν από τις πρώτες που εγκατέλειψαν τη ρωσική αγορά μετά την εισβολή στην Ουκρανία, χάνοντας μια από τις μεγαλύτερες αγορές της και κλείνοντας το εξάμηνο με κέρδη μόλις 190 εκατ. ευρώ . 

Advertisement
Advertisement

https://www.huffingtonpost.gr/entry/oi-rosoi-diadochoi-ton-coca-cola-kai-pepsi-diekdikoen-ten-ayora-ton-9-dis-dolarion_gr_62ea4026e4b0da5ec0efed01

Το κόστος υπολογίζεται ότι θα ενισχυθεί κατά 82 εκατομμύρια ευρώ το δεύτερο εξάμηνο, καθώς εξάντλησε όλα τα αποθέματά της και δεν θα παράγει ή θα πουλά πλέον Coca-Cola ή άλλη μάρκες της Coca-Cola Company στη Ρωσία.

Η HBC είναι ένας από τους πολλούς εμφιαλωτές της Coca-Cola παγκοσμίως και διαθέτει τοπικά franchise της Coca-Cola για την εμφιάλωση και την πώληση ποτών που παράγονται από την μητρική εταιρεία στις ΗΠΑ. Η Coca-Cola κατέχει πάνω από το 20% των μετοχών της HBC.

Επίσης, επανάφερε τις προβλέψεις της για τα λειτουργικά κέρδη το 2022 να κυμαίνονται μεταξύ 740 εκατ. ευρώ και 820 εκατ. ευρώ.