ΔΙΕΘΝΕΣ
07/03/2019 15:04 EET | Updated 07/03/2019 15:05 EET

Πάνω από 100 αιτήσεις για τη δουλειά του δήμιου στη Σρι Λάνκα

Τρομακτικό ενδιαφέρον για τη θέση του επαγγελματία εκτελεστή.

Reuters

Ολο και πιο αποκρουστικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με την πιο απάνθρωπη αγγελία εύρεσης εργασίας, που δημοσιεύτηκε στη Σρι Λάνκα τον περασμένο μήνα, καθώς πάνω από 100 άνθρωποι έχουν καταθέσει αίτηση για να γίνουν επαγγελματίες εκτελεστές.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τις δηλώσεις ενός εκπροσώπου της τοπικής υπηρεσίας σωφρονισμού, αναφέρει πως τουλάχιστον 102 άνθρωποι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την θέση μέχρι στιγμής, μεταξύ των οποίων και ένας Αμερικανός, του οποίου, όμως, η αίτηση απορρίφθηκε επειδή είναι αλλοδαπός και κρίθηκε κατάλληλος.

Η διαφήμιση της αγγελίας, που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες της χώρας, γίνεται στο πλαίσιο του σχεδίου της κυβέρνησης της Σρι Λάνκα για επαναφορά της θανατικής ποινής για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, μετά από αρκετές δεκαετίες.

Η διακίνηση ναρκωτικών στην ασιατική χώρα αποτελεί σοβαρό αδίκημα, όμως ο τελευταίος πολίτης που εκτελέστηκε για οποιοδήποτε έγκλημα ήταν το 1976. Ο τελευταίος δήμιος παραιτήθηκε το 2014, καθώς δεν εκτέλεσε ποτέ κανέναν επικαλούμενος υπερβολικό στρες ενώ κάποιος άλλος, που προσελήφθη πέρυσι, δεν εμφανίστηκε ποτέ στη δουλειά.

 (με πληροφορίες από Reuters)

 

Sponsored Post