ΔΙΕΘΝΕΣ
07/03/2019 12:46 EET | Updated 07/03/2019 12:49 EET

Βρετανία: Οργάνωσε επίθεση με οξύ εναντίον του γιου του όταν ήταν τριών ετών

Ο στόχος του ήταν να καταφέρει να βλέπει το παιδί περισσότερο.

Βρετανικό δικαστήριο καταδίκασε έναν 40χρονο σε κάθειρξη 16 ετών, επειδή οργάνωσε επίθεση με οξύ εναντίον του γιου του, ηλικίας μόλις 4 ετών. Το έκανε για να εκδικηθεί την πρώην σύζυγό του.
Το δικαστήριο του Ουόρσεστερ, στη Μεγάλη Βρετανία, έκρινε ότι ο πατέρας, το όνομα του οποίου δεν έχει βγει στη δημοσιότητα για να διασφαλιστεί η ανωνυμία του παιδιού, και άλλα πέντε άτομα, οργάνωσαν αυτήν την επίθεση με θειικό οξύ στοχεύοντας να «προκαλέσουν εγκαύματα, ακρωτηριασμό ή την παραμόρφωση» του μικρού αγοριού.

Το παιδάκι πράγματι υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο χέρι και το πρόσωπο και νοσηλεύτηκε μετά την επίθεση, τον περασμένο Ιούλιο που συνέβη σε κατάστημα στο Ουόρσεστερ.
Ο στόχος του ήταν να καταφέρει να βλέπει το παιδί περισσότερο, αφού έκρινε πως η μητέρα του ήταν ακατάλληλη για να το μεγαλώσει. Οι άλλοι πέντε ήταν συνεργοί του.


«Φοβάμαι ότι θα με σκοτώσει μόλις αποφυλακιστεί», δήλωσε η πρώην σύζυγος στο δικαστήριο, ενώ πρόσθεσε ότι την έχει απειλήσει ήδη δυο φορές στο παρελθόν.

«Ο γιος μου είναι καλά στην υγεία του, είναι ένα ευτυχισμένο παιδί, όμως θα έχει ουλές για όλη τη ζωή του. Θα χρειάζεται να τον φροντίζουν συνεχώς» περιέγραψε η ίδια.

Ο δικαστής ανέφερε ότι «δεν έχει ποτέ ξαναδεί μια υπόθεση όπου να εμπλέκεται ένας τόσο μεγάλος αριθμός ανθρώπων, που να βάζουν στο στόχαστρο ένα παιδί», ενώ ανέφερε πως «στη συνέχεια, πέρασαν τη νύχτα γιορτάζοντας» μετά την επίθεση, «σαν κανείς από εσάς να αντιλαμβανόταν τις τερατώδεις πράξεις που έκανε».

Πηγή: BBC