Αυτό είναι το πιο ακριβό άρωμα στον κόσμο και κοστίζει 1.3 εκατομμύρια δολάρια

Το πανάκριβο προϊόν είναι αποτέλεσμα τριετούς έρευνας και 494 δοκιμών αρώματος.

Ένα εργαστήριο αρωματοποιίας του Εμιράτη ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει το πιο ακριβό άρωμα στον κόσμο. Ονομάζεται Shamukh που σημαίνει «Σου αξίζει το καλύτερο» στα αραβικά και μόλις τρία λίτρα από αυτό αξίζουν 1.295,000 δολάρια. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το πανάκριβο προϊόν είναι αποτέλεσμα τριετούς έρευνας και 494 δοκιμών αρώματος.

To άρωμα βρίσκεται μέσα σε ένα ιταλικό μπουκάλι Murano, το οποίο είναι διακοσμημένο με ένα χρυσό γεράκι, αραβικά άλογα, τριαντάφυλλα και μια υδρόγειο. Περιέχει 3.571 διαμάντια, 38.55 καρατίων συνολικά, γιγαντιαία μαργαριτάρια, 2.5 κιλά χρυσού 18 καρατίων και 5.9 καθαρό ασήμι. Επιπλέον το μπουκάλι είναι τοποθετημένο σε μια δερμάτινη στάση με ύψος περίπου δύο μέτρων.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, τα ζώα που είναι τοποθετημένα στο μπουκάλι αλλά και τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν, συλλέχθηκαν από διαφορετικά μέρη του κόσμου και λένε την ιστορία του Ντουμπάι.

Το άρωμα κατέχει δύο ρεκόρ Γκίνες. Το πρώτο για τα περισσότερα διαμάντια που έχουν τοποθετηθεί σε μπουκάλι αρώματος και το δεύτερο για το ψηλότερο εμπορικά διαθέσιμο μπουκάλι με σπρέι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μέσω τηλεχειριστηρίου.

Τα στοιχεία του αγοραστή για το πιο ακριβό άρωμα δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη.

Ωστόσο, το Shamukh δεν θα έχει για πολύ ακόμη την πρώτη θέση. Το Morreale Paris είπε στο CNN πως αυτή την στιγμή εργάζεται πάνω σε ένα άρωμα του οποίου το μπουκάλι θα καλύπτεται από χρυσό και θα στολίζεται από διαμάντια και ρουμπίνια, των οποίων η αξία είναι πάνω από 18 εκατομμύρια δολάρια.

Μάλλον θα υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ αυτών των δύο...

Πηγή: CNN