Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μούμιες με χρυσές γλώσσες στο Δέλτα του Νείλου

Οι τάφοι χρονολογούνται από διαφορετικές εποχές, συμπεριλαμβανομένης της Ύστερης και της Ελληνορωμαϊκής Περιόδου.
.
.
Ministry of Tourism and Antiquities

Αρχαιολόγοι εντόπισαν μούμιες με χρυσές γλώσσες σε αρχαίους τάφους στο Δέλτα του Νείλου, στην περιοχή της Μενούφια, κοντά στο Κάιρο, ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Οι τάφοι χρονολογούνται από διαφορετικές εποχές, συμπεριλαμβανομένης της Ύστερης και της Ελληνορωμαϊκής Περιόδου.

Οι μούμιες δεν ήταν καλοδιατηρημένες, κάτι που υποδηλώνει ότι πιθανότατα οι τάφοι είχαν λεηλατηθεί στο παρελθόν, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τον Μουσταφά Γουαζίρι, γενικό γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, οι μούμιες βρίσκονται σε κακή κατάσταση συντήρησης, ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αρκετές ήταν καλυμμένες με λεπτά φύλλα χρυσού και τοποθετημένες σε ξύλινα φέρετρα.

.
.
Ministry of Tourism and Antiquities

Η ομάδα βρήκε επίσης πήλινα αγγεία, χρυσά τεχνουργήματα σε σχήμα σκαραβαίων και λουλουδιών, καθώς και μια σειρά από επιτύμβια λίθινα φυλαχτά και αγγεία.

Ο Αιμάν Ασχάνι, επικεφαλής του Τομέα Αρχαίων Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων, δήλωσε: «Το πρόσφατα ανακαλυφθέν τμήμα της νεκρόπολης έχει διαφορετικό αρχιτεκτονικό στυλ. Πρώιμες μελέτες για τις ταφές, τις μούμιες και την ταφική συλλογή, δείχνουν ότι αυτή η νεκρόπολη χρησιμοποιήθηκε σε τρεις διαφορετικές περιόδους: την ύστερη αρχαία Αιγυπτιακή, την Πτολεμαϊκή και μέρος της Ρωμαϊκής περιόδου».

Προηγούμενες ανασκαφές στην περιοχή έχουν αποκαλύψει εκατοντάδες τάφους, πέτρινα φέρετρα και ένα τεράστιο φέρετρο φτιαγμένο από μαύρο γρανίτη για έναν σημαντικό ιερέα.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα