ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20/03/2020 14:44 EET | Updated 20/03/2020 14:45 EET

Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες μόνο για μόνιμους κατοίκους των νησιών και για τροφοδοσία

Νέο μέτρο με στόχο την ελαχιστοποίηση της μετακίνησης επιβατών προς τα νησιά.

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο μήνυμα του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, τονίζει τα εξής:

«Οπως γνωρίζετε η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα που μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας του COVID 19. Το βασικό μήνυμα είναι ”Μένουμε σπίτι” και περιορίζουμε, στις απολύτως αναγκαίες, τις μετακινήσεις μας ώστε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους συμπολίτες μας.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολίτικης Προστασίας κ. Χαρδαλιά, από τις 6 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2020, επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας ΜΟΝΟ των μόνιμων κατοίκων τους. Τα όποια δρομολόγια εκτελούνται λοιπόν αφορούν μόνιμους κατοίκους για τους απολύτως αναγκαίους λόγους και την τροφοδοσία των νησιών καθώς κι εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά.

Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τους κατοίκους των νησιών μας. Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του, Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί. Δείχνουμε λοιπόν κοινωνική υπευθυνότητα. Εμποδίζουμε την εξάπλωση της πανδημίας. ″Μένουμε σπίτι”», καταλήγει ο κ. Πλακιωτάκης.

Αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων όπου θα ορίζεται αναλυτικά το πεδίο εφαρμογής, οι περιορισμοί αλλά και οι εξαιρέσεις και πρόκειται για ένα ακόμα μέτρο περιορισμού των μετακινήσεων, κάτι που είχε ζητήσει από χθες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πλέον, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση των πολιτών και παρατηρηθούν εικόνες με κόσμο σε παραλίες, πλατείες και σε άσκοπες μετακινήσεις, το ενδεχόμενο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα είναι θέμα λίγων ημερών ή και ωρών.