Η ΕΛ.ΑΣ. στο δρόμο με μεγάφωνα – Έκτακτα μέτρα σε σούπερ μάρκετ

Εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση στα μέτρα προστασίας, θα εφαρμοστούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.
Ερημη η πλατεία Συντάγματος τη νύχτα της Πέμπτης.
Ερημη η πλατεία Συντάγματος τη νύχτα της Πέμπτης.
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ EUROKINISSI

Καθοριστική θα είναι η συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. στην εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι αστυνομικοί θα ενημερώνουν με κάθε τρόπο, ακόμα και με μεγάφωνα, τους πολίτες για την αποφυγή συνωστισμού, προκειμένου να αποφευχθεί το μέτρο της πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο αυτό θα είναι καθοριστικό, καθώς εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση στα μέτρα προστασίας, θα εφαρμοστούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ήδη στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας είδαμε οχήματα - κυρίως της Αυτοδιοίκησης - συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, να περιπολούν με μεγάφωνα και να υπενθυμίζουν στους πολίτες την ατομική τους ευθύνη.

Το μέτρο, όμως, πλέον θα εφαρμοστεί και στην Αθήνα άμεσα, με το μήνυμα να ακούγεται στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

Την ίδια ώρα, συνεχείς είναι οι περιπολίες πεζών και εποχούμενων αστυνομικών τόσο εμπορικούς δρόμους των Αθηνών ,όπου είναι κλειστά τα καταστήματα, όσο και γύρω από σούπερ μάρκετ και μεγάλα φαρμακεία. Για τα πρώτα, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενο πλιάτσικο. Για τα δεύτερα, για να περιοριστεί το ενδεχόμενο ληστρικών επιδρομών, λόγω του υψηλού τζίρου των ημερών.

Μάλιστα, έγινε και τηλεδιάσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Λευτέρη Οικονόμου να δίνουν συγκεκριμένες οδηγίες.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα