Αναφορές και βίντεο με κτηνωδίες από τους αντάρτες που στηρίζει η Τουρκία στη βόρεια Συρία

Εικόνες έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σε διεθνή ΜΜΕ.
|
ASSOCIATED PRESS

Με την τουρκική εισβολή, με στόχο τις κουρδικές πολιτοφυλακές, να είναι σε εξέλιξη στη βορειοανατολική Συρία, σε διεθνή ΜΜΕ έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν εικόνες από κτηνωδίες και βιαιότητες από πλευράς των ανταρτών που υποστηρίζει η Τουρκία.

Μεταξύ των γεγονότων που απεικονίζονται στα βίντεο είναι κακομεταχείριση Κούρδων αιχμαλώτων και τουλάχιστον μια εκτέλεση. Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτίμησαν στο NBC News πως οι φωτογραφίες και τα βίντεο φαίνονται να είναι αυθεντικά, ενώ ακτιβιστές έκαναν λόγο στους New York Times για δύο εκτελέσεις από μέλη μιας από τις ομάδες των μαχητών που υποστηρίζουν οι Τούρκοι.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Τα βίντεο περιέχουν σκληρές εικόνες

Στο μεταξύ, αυξάνονται οι αντιδράσεις και στις ΗΠΑ: Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί κλιμακώνουν την πίεση στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ, σε συνέντευξη στο Fox News, Αμερικανός καταδρομέας που βρίσκεται στη Συρία, υπηρετώντας στο πλευρό των υπό κουρδική ηγεσία SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις), μίλησε για τουρκικές κτηνωδίες στην πρώτη γραμμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νεκρή σε ενέδρα η αρχηγός κουρδικού πολιτικού κόμματος σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ

«Ντρέπομαι για πρώτη φορά στην καριέρα μου», είπε ο Αμερικανός στρατιωτικός, που έχει συμμετάσχει στην εκπαίδευση τοπικών δυνάμεων και είναι μεταξύ των περίπου 1.000 Αμερικανών στρατιωτών που παραμένουν στη Συρία. «Η Τουρκία δεν κάνει αυτά που συμφώνησε. Είναι φρικτό...Τηρήσαμε κάθε συμφωνία ασφαλείας. Οι Κούρδοι τήρησαν κάθε συμφωνία (με τους Τούρκου΅). Δεν υπήρχε καμία απειλή για τους Τούρκους από αυτή την πλευρά των συνόρων...είναι τρέλα, δεν ξέρω τι χαρακτηρίζουν ως κτηνωδίες, αλλά γίνονται». Επίσης, είπε πως οι αμερικανικές δυνάμεις δεν κάνουν τίποτα, «απλά κάθονται και παρακολουθούν...είναι ντροπή. Απλά βλέπουμε. Είναι φρικτό».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα