Ανανεωμένο πρόσωπο χωρίς ενέσιμα και νυστέρι

Η θεραπεία ρεζουβάνς αναζωογονεί το πρόσωπο, βοηθάει στην ανάπλαση, τονώνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα, λειαίνει τις ρυτίδες και διορθώνει το περίγραμμα.
.
MICROGEN IMAGES/SCIENCE PHOTO LIBRARY via Getty Images
.

Ζώντας σε μια εποχή που το «φαίνεσθαι» παίζει σημαντικό ρόλο, η ανάγκη για την απόκτηση μιας εικόνας φρέσκιας και νεανικής γίνεται στόχος πολλών. Η επιστήμη της κοσμετολογίας προχωρά με γοργούς ρυθμούς εμφανίζοντας με αδιάλειπτη ταχύτητα προϊόντα, ορούς και ενέσιμα, που υπόσχονται την αιώνια νεότητα, φυσικά με … το ανάλογο κόστος.

Τι συμβαίνει όμως με τις περιπτώσεις γυναικών -και αντρών- που επιθυμούν τη διατήρηση της εικόνας τους όσο πιο φυσικά γίνεται; Υπάρχει τρόπος ανανέωσης και αναζωογόνησης; Υπάρχει και λέγεται ρεζουβάνς!

.
Westend61 via Getty Images
.

Η τεχνική, αν και έχει τις ρίζες της στην Ανατολή, αναπτύχθηκε στη Δύση. Πατέρας της θεωρείται ο άγγλος θεραπευτής Στάνλεϊ Ρόζενμπεργκ, ο οποίος, στα τέλη της δεκαετίας του ΄80, προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο για να χαλαρώσει το μυικό σύστημα του προσώπου των ηθοποιών με τους οποίους συνεργαζόταν, ώστε να αποδίδουν καλύτερα στους επόμενους ρόλους. Άρχισε να κάνει χαλαρές κινήσεις ολίσθησης με τα ακροδάχτυλα του σε όλη την επιφάνεια του προσώπου, τις οποίες αργότερα ενίσχυσε με πιέσεις σε συγκεκριμένα ενεργειακά σημεία, στηριζόμενος στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική. Τα αποτελέσματα της μεθόδου ξεπέρασαν τις προσδοκίες του. Τα πρόσωπα των ηθοποιών όχι μόνο χαλάρωναν από τις εντάσεις, αλλά φαινόντουσαν πιο λαμπερά, πιο φρέσκα, πιο ξεκούραστα.

.
.

Επικοινωνήσαμε με την θεραπεύτρια-πρακτικό ρεζουβάνς, κα Μαρίνα Ιωαννίδη, η οποία μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τη φυσική τεχνική αναδόμησης του προσώπου. Όπως η ίδια μας εξήγησε, η ρεζουβάνς είναι μια θεραπεία που έχει αποτελέσματα, όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά σταδιακά σε ολόκληρο το σώμα γιατί μεταφέρει την αίσθηση της χαλάρωσης και της ευεξίας.

Σύμφωνα με την κα Ιωαννίδη, οι μαλάξεις που γίνονται εστιάζουν στις εκφύσεις και στις αποφύσεις των μυών του προσώπου με αποτέλεσμα να έχουμε τόνωση, ενδυνάμωση και απαλλαγή από τη συσσωρευμένη ένταση. Παράλληλα, αποκαθίσταται η μικροκυκλοφορία της επιδερμίδας, βελτιώνεται η κατάσταση του συνδετικού ιστού και προάγεται η εύρυθμη λειτουργία των δύο ινωδών πρωτεϊνών του δέρματος, του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Οι κινήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της θεραπείας ενεργοποιούν αλυσιδωτά τους φυσικούς μηχανισμούς ενυδάτωσης, δομικής υποστήριξης και κυκλοφορίας του οξυγόνου και των θρεπτικών ουσιών στους ιστούς του δέρματος. Όπως η κα Ιωαννίδη τονίζει, η ρεζουβάνς είναι ένας πετυχημένος συνδυασμός πολλών τεχνικών μασάζ, λεμφικού, κινεζικού και πιεσοθεραπείας που μας χαρίζει μια εικόνα λάμψης και ανανέωσης. Τα οφέλη, που φαίνονται στην εμφάνιση μας, είναι πολλά. Αναζωογονεί το πρόσωπο, βοηθάει στην ανάπλαση, τονώνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα, λειαίνει τις ρυτίδες και διορθώνει το περίγραμμα. Παράλληλα, διώχνει την ένταση από τους μύες του προσώπου, του λαιμού, του κεφαλιού και των ώμων. Η θεραπεία απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να καθυστερήσουν τη φυσική φθορά, έχοντας ένα πρόσωπο ξεκούραστο, ήρεμο και φωτεινό.