ΔΙΕΘΝΕΣ
03/05/2019 19:08 EEST

Αναβλήθηκε το ταξίδι του Χάρι στο Αμστερνταμ και οι φήμες οργιάζουν

Εχει ήδη γεννήσει η Μέγκαν ή δεν πρόκειται να γεννήσει πριν τις 9 του μηνός;

Steve Parsons - PA Images via Getty Images
Είναι τρελοί αυτοί οι Βρετανοί. 

Κι εκεί που τα βρετανικά ΜΜΕ προσπαθούσαν να λύσουν το μυστήριο γύρω από το αν η Μέγκαν γεννάει από στιγμή σε στιγμή ή αν έχει ήδη γεννήσει και τους κοροϊδεύει όλους, η ανακοίνωση της αναβολής του ταξιδιού του Χάρι στο Αμστερνταμ, έκανε την σεναριολογία ακόμα χειρότερη. 

Ο Δούκας του Σάσσεξ επρόκειτο να επισκεφτεί το Αμστερνταμ στις 8 Μαΐου και την Χάγη την επόμενη μέρα, για την έναρξη των φετινών Αγώνων Invictus. 

«Λόγω του σχεδιασμού για την κάλυψη των επισκέψεων της Βασιλικής Οικογένειας από τον Τύπο, αποφασίσαμε να αναβάλουμε την προγραμματισμενη επίσκεψη του Δούκα του Σάσσεξ στο Αμστερνταμ, την Τετάρτη 8 Μαΐου» δήλωσε εκπρόσωπος των Σάσσεξ. «Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο Δούκας θα ταξιδεύσει στην Χάγη στις 9 Μαΐου, για να παραστεί στην έναρξη των Αγώνων Invictus, σύμφωνα με το πρόγραμμα.»

Η ανακοίνωση του ταξιδιού έγινε πριν από δύο μέρες και προκάλεσε βαθύ προβληματισμό στους Βρετανούς: Εχει ήδη γεννήσει η Μέγκαν ή δεν πρόκειται να γεννήσει πριν τις 9 του μηνός; 

Κάποιοι, πάντως, υποστηρίζουν ότι η αναβολή της επίσκεψης στο Αμστερνταμ είναι δείγμα σεβασμού προς τον πατέρα του, τον πρίγκηπα Κάρολο, ο οποίος αναχωρεί στις 7 Μαΐου για επίσημη επίσκεψη στην Γερμανία. Πρόκειται για την τελευταία Βασιλική επίσκεψη στην Ευρώπη ενόψει του Brexit. Το ταξίδι στην Χάγη δεν ήταν εύκολο να αναβληθεί, διότι ο Χάρι ήταν εκείνος που δημιούργησε τους Αγώνες Invictus - στους οποίους το 2018 τον είχε συνοδεύσει επίσημα η Μέγκαν. 

Από την άλλη πλευρά, το ταξίδι του Κάρολου στην Γερμανία έχει προγραμματιστεί πριν την ανακοίνωση της επίσκεψης του Χάρι στην Ολλανδία και η παραπάνω δικαιολογία ακούγεται ελαφρώς «ύποπτη». 

Σε κάθε περίπτωση, ένα είναι βέβαιο: Ο Χάρι δεν θα ήταν δυνατό να λείπει από το πλευρό της συζύγου του την ώρα της γέννας.