Ανδρουλάκης: Θα ψηφίσουμε την πρόταση μομφής - Δε θέλω εκλογές με εκατό νεκρούς τη μέρα

"Καταδικάζουμε την ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά σε μικροπολιτικά παιχνίδια του κυρίου Τσίπρα δεν πρόκειται να εμπλακούμε".
Eurokinissi

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. «θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι διατηρεί τις αποστάσεις του από την αντιπολιτευτική τακτική του Αλέξη Τσίπρα.

«Θα ψηφίσουμε την πρόταση αυτή» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο Νίκος Ανδρουλάκης διευκρινίζοντας πάντως πως αυτό «δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στα μικροκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα».

«Η θεωρία του κ. Μητσοτάκη ότι ηγείται μιας κυβέρνησης με τεχνοκρατική επάρκεια, δεν στέκει και αυτό απεδείχθη περίτρανα», είπε ακόμη ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Εμείς δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, θεωρούμε απαράδεκτη την διαχείριση των τελευταίων ημερών».

Κατηγόρησε όμως τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «προσφέρει σωσίβιο στον κ. Μητσοτάκη». Όπως σχολίασε δεν γίνεται «από την μια να ζητάς εκλογές και από την άλλη να οδηγείς σε ψήφο εμπιστοσύνης» και πρόσθεσε πως «με τον κ. Τσίπρα έχουμε άλλη στρατηγική» και «δεν κάνουμε επικοινωνιακά παιχνίδια».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝ.ΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε πως «πήρα εντολή από 270.000 πολίτες για να ενδυναμώσω την παράταξη μας με πολιτική αυτονομία έναντι και της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τόνισε πως το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν εγείρει τέτοια απαίτηση εν μέσω πανδημίας παρότι θα το συνέφερε από την άποψη του εκλογικού οφέλους.

Επιπλέον είπε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ θα μετέχει στην συζήτηση στην Βουλή υπερψηφίζοντας την πρόταση δυσπιστίας όμως σημείωσε ότι «θα αξιοποιήσουμε την διαδικασία για να κάνουμε προτάσεις». Μάλιστα ανέφερε πως «προτείνουμε το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής να γίνει πραγματικό υπουργείο» με την δέουσα χρηματοδότηση.

Σε υψηλούς τόνους ήταν η κριτική του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας.

«Είναι αδιανόητο να χαλαρώνουν τα μέτρα με τόσους θανάτους. Σε άλλα κράτη επειδή έχουν υψηλή εμβολιαστική κάλυψη και χαμηλό βαθμό θανάτων είναι λογικό να χαλαρώνουν τα μέτρα. Η κυβέρνηση κηρύττει το τέλος της πανδημίας, αλλά τελικά πληρώνουμε ένα ακριβό τίμημα».

Ο Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ έκανε και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου επεσήμανε, μεταξύ άλλων πως: ”Θεωρώ αδιανόητο να γίνουν εκλογές όταν θρηνουμε 100 συμπολίτες μας κάθε μέρα και ενώ η πανδημία δεν έχει κοπάσει. Θεωρώ αδιανόητο να ζητάμε εκλογές τώρα”.

N.Δ.: Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα

Τις δηλώσεις Ανδρουλάκη σχολίασε η Νέα Δημοκρατία μεσω δελτίου Τύπου τονίζοντας πως μόνος ο ίδιος ξέρει πως συμβιβάζονται ότι το ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την άλλη να υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα τώρα να γίνουν εκλογές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ακούσαμε απόψε τον κ. Ανδρουλάκη, από τη μία να λέει ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την άλλη να υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα τώρα να γίνουν εκλογές. Το πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο μόνο ο ίδιος το ξέρει. Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη».

Δημοφιλή