Ανέβηκε ταράτσα το ηλεκτρικό Fiat 500

Το νέο ηλεκτρικό 500 πήγε για test drive 28 μέτρα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους
STELLANTIS

Εχω οδηγήσει πριν πολλά χρόνια στην ταράτσα του θρυλικού εργοστασίου του Lingotto, της Fiat, και ομολογουμένως εντυπωσιάστηκα. Ουσιαστικά υπάρχει μια μικρή πίστα δοκιμών, που χρησιμοποιούσε η ιταλικά μάρκα για δεκαετίες, και στις άκρες της είναι όπως στα οβάλ σιρκουί αγώνων, με υπερυψωμένο το πάνω τμήμα.

Τώρα, αυτή η ταράτσα έχει μετατραπεί στον μεγαλύτερο κρεμαστό κήπο της Ευρώπης, με περισσότερα από 40.000 φυτά από 300 είδη, διατηρώντας την κλασική πίστα, η οποία ως La Pista 500, μαζί με το μουσείο Casa 500 και το καφέ FIATCafé500 ανοίγουν για το κοινό, προκειμένου οι επισκέπτες να δοκιμάσουν το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό FIAT 500.

Σήμερα, το Lingotto, εκτός των άλλων, φιλοξενεί την Pinacoteca Agnelli, αλλά και μια σειρά εγκαταστάσεων που είναι αφιερωμένες στο 500, το αυτοκίνητο που άλλαξε την μορφή της σύγχρονης ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

STELLANTIS

Στην ταράτσα, έχει δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα αφιερωμένο στην ιστορία, το παρόν, αλλά και το μέλλον του 500, ενός μοντέλου που διαχρονικά γοητεύει το κοινό, αλλά και τους καλλιτέχνες όπως χαρακτηριστικά καταδεικνύει η επιλογή να αποτελεί μέρος της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA).

Το FIATCafé500, φέρνει το κοινό μία ανάσα από την εντυπωσιακή La Pista 500, που δίνει τη δυνατότητα για ένα πολύ ξεχωριστό test drive με το νέο 500 σε μια διαδρομή που δεσπόζει 28 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Επίσης, οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν και στο E-DRIVE SCHOOL, μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με στόχο το κοινό να έρθει σε επαφή με τον κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να ενημερωθεί για τις βέλτιστες πρακτικές οδήγησης, έτσι ώστε να απολαμβάνει το μέγιστο επίπεδο άνεσης και αυτονομίας στις μετακινήσεις του.