Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Παραιτείται ο γ.γ του ΥΠΕΣ, αποπέμπεται ο Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ

Αλυσιδωτές εξελίξεις μετά την απόσυρση της ευρωβουλευτή από την κούρσα των ευρωεκλογών για τα προεκλογικά emails σε Ελληνες απόδημους.
Eurokinissi

Ντόμινο εξελίξεων έχει προκαλέσει η υπόθεση με την αποστολή προεκλογικών emails από την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε απόδημους Ελληνες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, παραιτείται ο γενικός γραμματάς του Υπουργείου Εσωτερικών και παράλληλα αποπέμπεται ο ο γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Νωρίτερα, η ίδια η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις ερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου εξαιτίας του εν λόγω ζητήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την λίστα των ηλεκτρονικών διευθύνσεων κάποιων εκλογέων, η κα Ασημακοπούλου τα απέκτησε από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Οπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η εξέλιξη αυτή αδικεί την εν γένει παρουσία της Ασημακοπούλου στο ευρωκοινοβούλιο καθώς και το έργο του Σταυριανουδάκη στο Εσωτερικών, αλλά «είναι κάποια πράγματα που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν».

«Επειδή εμείς δεν θέλαμε να υπάρχει καμία σκιά και να μένουν αναπάντητα ερωτήματα και επειδή είδαμε και μια προσπάθεια της Αντιπολίτευσης να εργαλειοποιήσει με την αντίθετη έννοια την επιστολική ψήφο, κατέληξε αυτή η έρευνα σε κάποια συμπεράσματα. Δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο γιατί μιλάμε για μια χρονική περίοδο που προηγείται μήνες, πολύ πριν δηλαδή όχι απλώς την ψήφιση του νόμου για την επιστολική ψήφο αλλά τον ορισμό της νέας Κυβέρνησης, της Κυβέρνησης του Ιουνίου», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον RealFM.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δημοφιλή