Άννα Γουίντουρ: Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας για διαφορετικότητα στη μόδα

Τι ενδιαφέρει την αρχισυντάκτρια της αμερικανικής Vogue και είδωλο της μόδας σε έναν νέο σχεδιαστή

Η Άννα Γουίντουρ, αρχισυντάκτρια της αμερικανικής Vogue και είδωλο της μόδας, πιστεύει ότι ενώ η βιομηχανία έχει κάνει μεγάλα βήματα ανά τα χρόνια, η ίδια θέλει ο κόσμος της μόδας να γίνει πιο «ανοιχτός» σε διαφορετικές προτιμήσεις και απόψεις.

Σε πρόσφατη συνέντευξη με τη Vogue Αυστραλίας, η Γουίντουρ είπε: «Πιστεύω ότι έχουμε προχωρήσει προς τη διαφορετικότητα στη μόδα, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας για να το επιτύχουμε. Θα ήθελα να δω πιο πολλούς σχεδιαστές και μοντέλα από διαφορετικά υπόβαθρα και ανθρώπους με διαφορετικές προτιμήσεις και απόψεις».

Μεταξύ άλλων, η Γουίντουρ αποκάλυψε τι είναι αυτό που την ενδιαφέρει σε έναν νέο σχεδιαστή. «Πάντα ψάχνουμε για πρωτοτυπία. Η σκέψη, ο χρόνος, η προσπάθεια στο portfolio. Πάνω από όλα ψάχνω για μια ”φωνή” να μιλάει για κάτι διαφορετικό. Θέλω ο σχεδιαστής να είναι αφοσιωμένος, ατρόμητος και με το πνεύμα ενός νέου ανθρώπου. Να θυμάστε: Οι νέοι οδηγούν το δρόμο». Επιπλέον, πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό ως νέος σχεδιαστής να βρεις τις δικές σου ιδέες και τη «φωνή» σου. «Είναι σημαντικό να ψάχνεις για ταλέντο που είναι πρόθυμο να εργαστεί πολύ και να μην επηρεάζεται από το έργο άλλων σχεδιαστών», είπε η Γουίντουρ.

Πηγή: Female First