Ανοικτά μαγαζιά και αντίδραση με απεργία την Κυριακή

Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την επικράτεια από τις 11:00 έως τις 20:00, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Επίσης, την Παρασκευή 25/11/2022 (Black Friday) και τη Δευτέρα 28/11/2022 Cyber Monday οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα έχουν μεγάλες προσφορές σε ποικιλία προϊόντων, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό.

«Πληροφορούμε, επίσης, το καταναλωτικό κοινό ότι οι εταιρίες-μέλη μας έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ.

ΣΕΑ: Απεργούμε για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας

Με 24ωρη απεργία και συμμετοχή σε συγκεντρώσεις, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ανακοίνωσε ότι θα κινητοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοέμβρη ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων. με στόχο την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας.

Παράλληλα, προβάλλει και σειρά διεκδικήσεων και συγκεκριμένα αναφέρει:

«Να αυξηθούν οι μισθοί μας, να υπογραφεί κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όλοι οι φόροι στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, να υπάρξει γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους».

Επίσης ο σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Με τα σωματεία μας και τους αγώνες να επιβάλουμε την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, συνεχές ωράριο χωρίς σπαστά & προγράμματα εργασίας που δεν θα μας εξοντώνουν, μέτρα προστασίας της υγείας & ασφάλειας μας στους εργασιακούς χώρους.

Την Κυριακή 27 Νοέμβρη απεργούμε! Με παρεμβάσεις & κινητοποιήσεις, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους στο εμπόριο & τους φορείς του μαζικού κινήματος στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε κράτος κι εργοδοσία! Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τον αγώνα για κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.

Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις:

- Στο κέντρο της Αθήνας, πλ. Καπνικαρέας στις 12 το μεσημέρι.

- Στην Καλλιθέα, πλ. Δαβάκη στις 11 το πρωί.

- Στο Περιστέρι, στον κεντρικό πεζόδρομο στις 11 το πρωί.

- Στο Ίλιον, στην κεντρική πλατεία στις 11 το πρωί».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα