ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/10/2018 14:50 EEST | Updated 12/10/2018 16:02 EEST

Απάντηση Καμμένου για τα «συμφωνημένα», επίθεση σε Βούτση και καταγγελίες για συμβόλαια

EFE

Δύο μέρες μετά τον θόρυβο που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις Καμμένου από τις ΗΠΑ για το plan B στη συμφωνία των Πρεσπών και για νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τοποθετήθηκε μέσω twitter, με μια απάντηση -που αφήνει κάποια κενά και ενδεχομένως εγείρει νέα ερωτήματα-, επίθεση προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ενώ καταγγέλλει και την Εφημερίδα των Συντακτών.

Γράφει ο Πάνος Καμμένος:

Συνεχίζονται τα απόλυτα ψεύδη δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ. Δηλώνω:
1 Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα
2 Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα
3 Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν

Οι αναφορές του στην Εφημερίδα των Συντακτών, δεν σταμάτησαν στα «γνωστά κέντρα που συνεχίζουν τα ψευδή δημοσιεύματα», καθώς με δεύτερο σχόλιο του προαναγγέλλει αποκαλύψεις για συμβόλαιο που εκτελεί η εφημερίδα για λογαριασμό συγκεκριμένου πολιτικού. Σημειώνεται ότι χτες, Πέμπτη, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα είχε πρωτοσέλιδο με τίτλο «Ο Πάνος Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσίευσε η ΕΦΣΥΝ, o Πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Πάνο Καμμένο ζητώντας εξηγήσεις για τη διαφοροποίηση του από την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, με τον υπουργό να εμφανίζεται απολογητικός.

 

Σε άλλη παρέμβασή του μέσω twitter, ο κυβερνητικός εταίρος επιτίθεται στον Νίκο Βούτση, σχολιάζοντας ειρωνικά πως: «Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι άξονες», σε άρθρο που αναφέρεται στις αναβαθμισμένες τριμερείς συνεργασίες της Ελλάδας, στις οποίες προστίθενται ΗΠΑ και Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος Βούτσης είχε εκφράσει την έκπληξη και την απορία του για το plan B για τη συμφωνία των Πρεσπών  και για την πρόσκληση ανάπτυξης στρατιωτικών βάσεων εκτός της Σούδας και σε άλλα σημεία της Ελλάδας. Ο πρόεδρος της Βουλής είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Εμείς εργαζόμαστε για τη συνεργασία στα Βαλκάνια, αντίθετα με τη διαμόρφωση αξόνων για να αποτρέψουμε τα εθνικιστικά δόγματα και στερεότυπα από πλευράς Αλβανίας και Τουρκίας. Άρα, δεν αντιλαμβάνομαι πού θα βοηθούσε η διαμόρφωση αντιαξόνων και αντιμετώπων με άλλες χώρες που ανέφερε ο Πάνος Καμμένος. Περιμένω να δώσει παραπέρα ερμηνείες για να κατανοήσουμε τι εννοεί. Έχω εκτιμήσει ότι αυτό είναι λάθος από κάθε άποψη.

Λίγο νωρίτερα, ο κύριος Καμμένος έκανε retweet σε άρθρο σάιτ με τίτλο «Γιατί τέτοια αντίδραση για τις δηλώσεις Καμμένου περί Επέκτασης Βάσεων; Δεν υπάρχει συμφωνία Τσίπρα & Τραμπ;».

 

Παράλληλα, μετά την τοποθέτηση του κυβερνητικού εταίρου για τις θέσεις που εξέφρασε σε Αμερικανούς υπουργούς, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, σχολίασε γράφοντας «Μπράβο», σε άρθρο της Καθημερινής όπου γίνεται λόγος για «προαναγγελία της δημιουργίας βάσεων στην Αλεξανδρούπολη, στη Λάρισα, στον Βόλο και επέκτασης της συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ και στην Κάρπαθο».