Αριζόνα: Ανήλικα κορίτσια έπεσαν θύματα του ηγέτη μιας πολυγαμικής αίρεσης, κρύφτηκαν σε Airbnb

Ήθελε να παντρευτεί την ίδια του την κόρη.
.
.
Coconino County Superior Court

Οκτώ ανήλικα κορίτσια που αναγκάστηκαν να παντρευτούν τον ηγέτη μιας πολυγαμικής αίρεσης στην Αριζόνα, το έσκασαν από τα σπίτια που διέμεναν και κρύφτηκαν σε ένα Airbnb στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με έκθεση.

Συμφωνα με ομοσπονδιακούς πράκτορες οι οχτώ ανήλικες και ένα επιπλέον κορίτσι είχαν απομακρυνθεί από σπίτια του Σάμουελ Μπάτμαν - του ηγέτη ενός μικρού παρακλαδιού της φονταμενταλιστικής Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των τελευταίων ημερών - και είχαν τοποθετηθεί σε ομαδικά σπίτια υπό την επιτήρηση του Τμήματος Ασφάλειας Παιδιών της Αριζόνα τον Σεπτέμβριο, αναφέρει η Daily Mail.

Οι αρχές λένε ότι ο Μπάτμαν ήταν μαστροπώς αυτών των «νεαρών κοριτσιών» μεταξύ Αριζόνα, Γιούτα, Νεβάδα και Νεμπράσκα.

Την περασμένη Κυριακή, ωστόσο, τα οκτώ κορίτσια, ηλικίας από 11 έως 16 ετών, εξαφανίστηκαν από τα σπίτια έξω από το Φοίνιξ, ανέφερε η Salt Lake Tribune.

Βρέθηκαν τέσσερις ημέρες αργότερα σε ένα Airbnb στο Σποκέιν της Ουάσινγκτον μαζί με μια οπαδό του Μπάτεμαν ονόματι Μορέτα Ρόουζ Τζόνσον, 19 ετών, η οποία έκτοτε κατηγορείται για απαγωγή, σύμφωνα με ομοσπονδιακή καταγγελία που περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας. Η Τζόνσον φέρεται να είχε παντρευτεί τον Μπάτεμαν όταν ήταν ανήλικη, σύμφωνα με το KXLY.

Οι αστυνομικοί έψαχναν για αποδείξεις σχετικά με γάμους με ανήλικες ή σεξουαλικές σχέσεις ανάμεσα σε ενήλικες και παιδιά. Σύμφωνα με την the Tribune, η οικογένεια του Μπάτεμαν είπε στους ερευνητές ότι στις αρχές του 2019 ήθελε να πάρει την έφηβη κόρη του για να την κάνει γυναίκα του.

Ο Μπάτεμαν «άρχισε να ισχυρίζεται ότι ήταν προφήτης» το 2019 και κέρδισε περίπου 50 ακολούθους και πάνω από 20 συζύγους, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν μικρότερες των 15 ετών, σύμφωνα με τα έγγραφα από την πράκτορα του FBI, Ντάου Α. Μάρτιν. Η πλειοψηφία των συζύγων είναι κόρες, αδερφές και μητέρες από δύο ευρύτερες πολυγαμικές οικογένειες.

.
.
Coconino County Sheriffs Office

Η νεότερη από τις λεγόμενες «συζύγους» ήταν ένα κορίτσι που γεννήθηκε το 2011,αναφέρουν τα έγγραφά του Μάρτιν.

Η Μάρτιν εξασφάλισε και ηχογραφήσεις από τον Νοέμβριου του 2021 όταν είχε γίνει μια συζήτηση, στην οποία ο Μπάτεμαν είπε ότι ο «Επουράνιος Πατέρας» του είχε δώσει οδηγίες «να δώσει ό,τι πιο πολύτιμο έχει, την αγνότητα των κοριτσιών του», σε τρεις ενήλικες άντρες ακολούθους του.

Μια γυναίκα, 24 ετών συνελήφθη επίσης στο Κολοράντο Σίτι της Αριζόνα, για την υπόθεση των κοριτσιών. Εισήχθη στη φυλακή της κομητείας Μοχάβε ως ύποπτη για απαγωγή, παρεμπόδιση ποινικής έρευνας, αντίσταση κατά της σύλληψης και παραποίηση.

Οι πράκτορες του FBI εντόπισαν τα ίχνη μιας πιστωτικής κάρτας που συνδέεται με επιχείρηση ενός εκ των πιστών του Μπάτεμαν. Με τη συγκεκριμένη κάρτα έγινε κράτηση στον ιστότοπο ενοικίασης Airbnb, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

Τα κορίτσια θεωρούνταν φυγάδες, σύμφωνα με την Tribune.

Οι εννέα ανήλικες είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια του Μπάτεμαν στις 14 Σεπτεμβρίου, όταν το FBI έψαξε τις ιδιοκτησίες του αναζητώντας στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ο Μπάτεμαν, 46 ετών, έχει κατηγορηθεί ότι είχε προχωρήσει σε «τελετουργία γάμου» με περισσότερες από 20 γυναίκες, οι περισσότερες κάτω των 15 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των θυμάτων ήταν και η ίδια του η κόρη.
Ο Μπάτεμαν φέρεται να είχε επιχειρήσει σεξουαλική συνεύρεση και με την ίδια του την κόρη, προσφέροντας στο θύμα του δύο σακούλες Doritos και 50 δολάρια, και λέγοντας ότι «αν τα συναισθήματά του ήταν σωστά, θα έκανε ό,τι κάνει ένα αγόρι για να μείνει έγκυος», ανέφερε το KXYLY.

Κι ενώ σε βάρος του Μπάτεμαν δεν έχουν ασκηθεί κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση, τα επίσημα έγγραφα αναφέρουν ότι το FBI θεωρεί ότι ο ίδιος και άλλοι μετέφεραν ανήλικα παιδιά μεταξύ Αριζόνα, Γιούτα, Νεβάδα και Νεμπράσκα για να συμμετάσχουν σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις την περίοδο μεταξύ Μαΐου 2020 και Νοεμβρίου 2021.

Ο Μπάτεμαν παραμένει στη φυλακή από τα τέλη Αυγούστου, όταν οι αρχές βρήκαν τρία νεαρά κορίτσια, ηλικίας 11 έως 14 ετών, κλειδωμένα μέσα σε ένα ρυμουλκούμενο φορτηγό που οδηγούσε κοντά στο Φλάγκσταφ.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα