Ασέλγεια 4χρονου στο Αγρίνιο: Γιατί μένει ασύλληπτος ο δράστης

Παρόλο που έχουν δοθεί τα στοιχεία του στη δημοσιότητα.
.
.
ΕΛ.ΑΣ

Η υπόθεση ασέλγειας ενός 4χρονου αγοριού από ένα 28χρονο - φαντάρο τότε - στο Αγρίνιο έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη και επανέρχεται στο προσκήνιο με την δημοσιοποίηση του ονόματος και του προσώπου του κατηγορούμενου.

Αυτό που προξενεί εντύπωση, πάντως, είναι οτι ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Για αντιφάσεις από την πλευρά των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών που χειρίζονται την σοβαρή αυτή υπόθεση έκανε λόγο στην ΕΡΤ ο νομικός Γιάννης Βλάχος, ενώ η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο των γονέων στην εξιχνίαση της αποτρόπαιης αυτής υπόθεσης παιδοφιλίας.

«Τον χειμώνα του ’21 ο νεαρός αυτός ποδοσφαιριστής μπαινόβγαινε στο σπίτι της οικογένειας του θύματος. Η μητέρα του φρόντιζε το παιδί, αλλά πολλές φορές οι πληροφορίες μου λένε ότι όταν η μητέρα ήθελε να κάνει κάποια δουλειά, άφηνε στη θέση της τον 28χρονο τότε γιο της» ανέφερε η δημοσιογράφος αποκαλύπτοντας ότι τα σπίτια του φερόμενου ως δράστη και του θύματος είναι δίπλα-δίπλα.

«Το καλοκαίρι του 2021 ότι ο πατέρας πίεζε ώστε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία (του δράστη). Όμως, επειδή τότε ο νεαρός αυτός ήταν στο στρατοδικείο, ήταν μάλλον φαντάρος. Όλο αυτό θα έπρεπε να κάνει να το κάνει το στρατοδικείο. Γι’ αυτό και το ένταλμα σύλληψης, εάν γίνει, θα γίνει από το Στρατοδικείο Ιωαννίνων», προσέθεσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ αναφορικά με τον 28χρονο που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε τετράχρονο. Το παιδί εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο και μητέρα και γιος έδωσαν καταθέσεις αρνούμενοι τις κατηγορίες με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο ειδικός που εξέτασε το παιδί δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για το τι συνέβη.

Είχε χρόνο να εξαφανίσει τα στοιχεία της δράσης του

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου έχει φτάσει στον ανακριτή, αλλά δεν έχει κληθεί ακόμη να καταθέσει ο 28χρονος ποδοσφαιριστής.

«Εάν υπήρχαν ενδείξεις στο ενδιάμεσο χρονικό διαστημα ότι ο δράστης σχεδίαζε είτε τη φυγή του είτε τη τέλεση νέων εγκλημάτων τότε μπορούσε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του. Εδώ για κάποιον λόγο εκτιμήθηκε ότι τίποτε από αυτά τα δύο δεν συνέτρεχε» δήλωσε ο κ. Βλάχος.

Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο στην υπόθεση υπάρχει ένα παράδοξο, δηλαδή το «πώς εκδόθηκε η διάταξη του εισαγγελέα για τη δημοσιότητα των στοιχείων του με την οποία κρίνεται ότι πρέπει να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο από τον επικίνδυνο δράστη – κατηγορούμενο και επί 15 μήνες δεν εκτιμήθηκε ότι η ελευθερία του μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο. Είναι μια αντίφαση η οποία και εμένα μου προξενεί εντύπωση».

Έκπληκτος με όσα συνέβησαν στην συγκεκριμένη υπόθεση ο κ. Βλάχος δήλωσε ότι το διάστημα αυτό από την καταγγελθείσα τέλεση του αδικήματος μέχρι σήμερα είναι ικανό, για να συγκαλύψει (ο κατηγορούμενος) την εγκληματική δραστηριότητά του.

«Είναι αντιφατικό να θεωρείται τώρα ξαφνικά, λίγες ημέρες πριν την κλήση σε απολογία, επικίνδυνος και να δημοσιοποιούνται τα προσωπικά του στοιχεία», προσέθεσε.

Ο ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου εστίασε στην επίμονη προσπάθεια των γονιών να βρουν τι προκάλεσε την αλλαγή συμπεριφοράς του παιδιού τους εφιστώντας την προσοχή όλωνσε αντίστοιχα περιστατικά.

«Εφιστώ την προσοχή σε όλους τους γονείς όταν θα δουν τα παιδιά τους να είναι λίγο πιο μαζεμένα ό, τι συνηθίζουν να απομονώνονται, να έχουν μια τάση να μη μιλάνε, να κλαίνε σε ανύποπτο χρόνο, να δείχνουν φόβο απέναντι σε σκηνές, να νιώθουν ότι κρατούν ένα μυστικό και να πάνε να πουν κάτι, αλλά τελικά να μαζεύονται, να δείχνουν έτσι οποιαδήποτε αίσθηση ταπείνωσης, ενοχής για οτιδήποτε ή οποιαδήποτε άλλη αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην την αφήσουν να περάσει έτσι», τόνισε η ειδικός ψυχικής υγείας.

Πηγή: ΕΡΤ