Αβάσταχτη δυσοσμία εξαπλώθηκε στο Κέιπ Τάουν τρελαίνοντας τους κατοίκους - Από πού προερχόταν

Οι αρμόδιες υπηρεσίες αναζητούσαν την πηγή αυτής σε εγκαταστάσεις λυμάτων και άλλα "συνήθη" ύποπτα σημεία. Και όταν τελικά την εντόπισαν, εξεπλάγησαν.
Dhoxax via Getty Images

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρχές του Κέιπ Τάουν στην Νότιο Αφρική όταν μια απίστευτη δυσοσμία άρχισε να εξαπλώνεται σε όλη την πόλη. Αμέσως άρχισε έρευνα για να εντοπιστεί η πηγή της ανυπόφορης μυρωδιάς με ειδικούς να επιθεωρούν τις εγκαταστάσεις λυμάτων για διαρροές και άλλες πιθανές πηγές πρόκλησης της δυσοσμίας.

Όπως αποδείχθηκε όμως, αυτή δεν προερχόταν από καμία εκ των πιο ύποπτων πηγών αλλά από τα 19.000 βοειδή από την Βραζιλιά με τελικό προορισμό το Ιράκ που ήταν και το φορτίο ενός πλοίου που είχε ελλιμενιστεί στο Κέιπ Τάουν.

Ο Ζαζόιντ Μπαντρούντιεν, αξιωματούχος του γραφείου δημάρχου που είναι υπεύθυνος για το νερό και την αποχέτευση, σε ανάρτηση του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι η πηγή της «οσμής λυμάτων που εξαπλώθηκε σε μεγάλο μέρος της πόλης» ήταν τα βοοειδή.

Φιλοζωικές οργανώσεις ανέφεραν, σύμφωνα με τον Guardian, ότι η «αδιανόητη» δυσωδία υποδηλώνει τις συνθήκες που αντιμετώπιζαν τα ζώα επί του πλοίου επικρίνοντας παράλληλα τις πρακτικές εξαγωγής και μεταφοράς ζωντανών ζώων.

Το Εθνικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την Πρόληψη της Σκληρότητας σε βάρος των Ζώων (SPCA) δήλωσε ότι αντιτίθεται σθεναρά στην εξαγωγή ζωντανών ζώων δια θαλάσσης και ανέφερε πως έστειλε έναν σύμβουλο-κτηνιάτρο στο πλοίο για να αξιολογήσει την κατάσταση.

«Αυτή η μυρωδιά είναι ενδεικτική των απαίσιων συνθηκών που υφίστανται τα ζώα, έχοντας ήδη περάσει δυόμισι εβδομάδες στο πλοίο, με συσσώρευση περιττωμάτων και αμμωνίας», ανέφερε η SPCA. «Η δυσοσμία στο πλοίο είναι αδιανόητη, ωστόσο τα ζώα το αντιμετωπίζουν αυτό κάθε μέρα».

Το μήκους 190 μέτρων Al Kuwait είναι ένα σκάφος που ειδικεύεται στην μεταφορά ζώων και είναι εγγεγραμμένο, στο νηολόγιο του Κουβέιτ ενώ φαίνεται πως ”έδεσε” στο Κέιπ Τάουν για να φορτώσει ζωοτροφές για τα βοοειδή.

Το κυβερνών πολιτικό κόμμα Δημοκρατική Συμμαχία της Νότιας Αφρικής καταδίκασε επίσης τη μεταφορά ζωντανών βοοειδών. «Όπως όπως αποδεικνύεται από αυτή την κατάσταση, εκθέτει τα ζώα σε επικίνδυνες συνθήκες όπως επικίνδυνα επίπεδα αμμωνίας, θαλασσοταραχή, ακραίο θερμικό στρες, τραυματισμούς, ακάθαρτο περιβάλλον, εξάντληση, ακόμη και θάνατο».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα πλοίο που μετέφερε περισσότερα από 16.000 βοοειδή και πρόβατα με προορισμό επίσης τη Μέση Ανατολή επέστρεψε στην Αυστραλία αφού είχε αποκλειστεί στη θάλασσα για σχεδόν ένα μήνα λόγω των επιθέσεων των ανταρτών Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή