Αυτά είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για τους αγρότες στην Αθήνα

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων έχουν καταρτίσει οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας για την Τρίτη και την κινητοποίηση των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται να φθάσουν στην πρωτεύουσα περισσότερα από 150 γεωργικά μηχανήματα, κυρίως από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, στα οποία θα επιτραπεί η είσοδος στο κέντρο της Αθήνας και η στάθμευση σε κεντρικούς δρόμους, ακόμα και μπροστά στη Βουλή.

.
.
astinomia.gr

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας μέχρι το Κοινοβούλιο, ενώ τα τρακτέρ θα ακολουθήσουν το δρομολόγιο: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη. Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι αγρότες από την Πελοπόννησο και από τη Δυτική Στερεά αναμένεται να συγκεντρωθούν στα Μέγαρα και από εκεί συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων θα φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Για τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους αγρότες, αυτά αναμένεται να σταθμεύσουν στα πάρκινγκ του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας και από εκεί οι αγρότες να πάρουν το μετρό ή τον ηλεκτρικό για να κατέβουν στο κέντρο.

Η προσυγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 θα κινηθούν όλοι μαζί προς το Σύνταγμα.

Δημοφιλή