ΤΟ BLOG
10/04/2018 12:46 EEST | Updated 12/04/2018 11:02 EEST

BALLET BODY - Anytime, anywhere!

Courtesy of Sleek Technique

Η Flik Swan είναι η συνιδρύτρια της πρωτότυπης τεχνικής Sleek που εμπνέεται από το μπαλέτο και τις σύγχρονες τάσεις του fitness, με στόχο ένα λεπτό και καλά στημένο σώμα. Και αυτά, μέσα από μαθήματα online με πρόσβαση κάθε στιγμή, όπου κι αν βρίσκεστε. Η Flik μιλάει αποκλειστικά στο the CODE για τα μυστικά της μεθόδου και τα οφέλη της! 

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην Τεχνική Sleek και σε άλλες; 

Η Sleek είναι μια online μέθοδος fitness εμπνευσμένη από το μπαλέτο, ειδικά σχεδιασμένη να σμιλέψει ένα απόλυτα θηλυκό, λεπτό και τονισμένο σώμα. Με αυτή την τεχνική οι γυναίκες μπορούν να «πλάσουν» και να «ακονίσουν» το σώμα τους μέσα στο σπίτι τους, άνετα με απεριόριστη, ψηφιακή και διεθνή πρόσβαση. Σε αντίθεση με τους κατεξοχήν streaming ιστότοπους,εμείς προσφέρουμε live διαδραστικά μαθήματα, κάτι που μας διαφοροποιεί από άλλες μεθόδους. Η Sleek σχεδιάστηκε από τη Victoria Marr, συνιδρύτρια της μεθόδου, και από εμένα ειδικά για γυναίκες. Χρησιμοποιήσαμε και δοκιμάσαμε ασκήσεις του κλασικού μπαλέτου, οιοποίες μας βοήθησαν να αποφύγουμε τους τραυματισμούς στη διάρκεια της καριέρας μας, ενώ συνέβαλαν στο να διατηρήσουμε τη φόρμα μας ακόμα και μετά από την επαγγελματική μας ενασχόληση με το χορό. 

Πόσος καιρός απαιτείται για να εμβαθύνει κάποιος στην τεχνική σας; 

Υπάρχει  το πρόγραμμα των 14 ημερών, ως δωρεάν δοκιμή, που σε βάζει στο πνεύμα. To Sleek, άλλωστε, είναι ένα σύστημα εκγύμνασης που εστιάζει στους μυς τους οποίους χρησιμοποιούν καθημερινά οι χορευτές, με μια ποικιλία χαμηλής έντασης ασκήσεων, από απλές έως πιο απαιτητικές. Υπάρχουν μαθήματα για αρχάριους και προχωρημένους, ώστε να καλύπτονται όλα τα γούστα. Μάλιστα, η σειρά μαθημάτων Beginners Ballet Bootcamp είναι ιδανική και για μέλλουσες μητέρες. Σε γενικές γραμμές, η διαφορά γίνεται αισθητή από τα πρώτα μαθήματα και με τακτική εκγύμναση μπορεί να ξεπεραστούν ενοχλήσεις και πόνοι, να γίνουν ορατές οι αλλαγές όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στη στάση του σώματος, το οποίο σταδιακά γίνεται πιο λεπτό και λειτουργικό. 

Η Τεχνική Sleek εμπνέεται από άλλες μεθόδους άσκησης, όπως η γιόγκα ή το barre a terre; 

Σχεδιάσαμε τη Sleek με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι κοντά στις ρίζες μας ως επαγγελματίες χορεύτριες. Έτσι, η έμπνευση προήλθε μέσα από την εμπειρία μας στο μπαλέτο, τις αρχές του fitness και τη 17χρονη καριέρα μας στο χορό. Στη διάρκεια αυτής της πορείας μάθαμε πολλά για την τεχνική, τη διατήρηση της φόρμας, το αθλητικό στοιχείο και φυσικά την τέχνη του μπαλέτου. Όλα αυτά τα συνδυάσαμε με την πιο πρόσφατη γνώση για το fitness, προκειμένου να δημιουργήσουμε μια μέθοδο άσκησης για όλο το σώμα, η οποία εστιάζει στην ανάπλαση και στη «γλυπτική» ενός όμορφου και θηλυκού παρουσιαστικού. Έχουμε το δικό μας αυθεντικό πρόγραμμα εκγύμνασης στην μπάρα το οποίο διαφέρει από τα υπόλοιπα, όπως επίσης τη σειρά Βootcamp, το πρόγραμμα Ballerina Body και πολλά άλλα, που εντάσσονται στο περιεχόμενό μας το οποίο εμπλουτίζεται και περιλαμβάνει πάνω από 55 προγράμματα μαζί με καθημερινά διαδραστικά ζωντανά μαθήματα.

Η ιδέα αυτή πώς προέκυψε; 

Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε ενέργεια και ιδρώταςγια να καταλήξουμε στην τεχνική Sleek και να είμαστε πλήρως ικανοποιημένες η Victoria και εγώ. Αρχίσαμε να την επινοούμε και οι δυο μας όσο χορεύαμε ακόμα επαγγελματικά. Μετά από πολλούς μήνες κατά τους οποίους τελειοποιούσαμε τις ασκήσεις, είχαμε πειστεί πλέον ότι δημιουργήσαμε κάτι πραγματικά ιδιαίτερο. Και θελήσαμε να το μοιραστούμε με όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες, ώστε να απολαύσουν τα μυστικά του. Κάνοντας online την τεχνική Sleek, μπορέσαμε να μεταδώσουμε τα προγράμματά μας και τα ζωντανά μας μαθήματα στον καθένα, παντού στον κόσμο εδώ και τέσσερα χρόνια.

Αναδημοσίευση από το The Code Magazine

 

BALLET BODY - 
Anytime, anywhere!