ΔΙΕΘΝΕΣ
12/08/2019 12:22 EEST

Χονγκ Κονγκ: Ακυρώσεις πτήσεων, λόγω συγκέντρωσης διαδηλωτών στο αεροδρόμιο

Μήνυμα από τις αρχές πως θα σκληρύνουν τη στάση τους.

ASSOCIATED PRESS

Εξερχόμενες πτήσεις ματαιώθηκαν στο Χονγκ Κονγκ, καθώς οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο κεντρικό του τερματικό συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, χιλιάδες έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο, που είναι ένα από αυτά με τη μεγαλύτερη κίνηση στον κόσμο.

 

ASSOCIATED PRESS

 

Σε σχετική ανακοίνωση αξιωματούχοι είπαν πως η λειτουργία του αεροδρομίου έχει διαταραχθεί σοβαρά από τους διαδηλωτές- πολλοί εκ των οποίων αποδοκιμάζουν τις ενέργειες της αστυνομίας, η οποία κατεγράφη την Κυριακή σε βίντεο να χρησιμοποιεί δακρυγόνα και μη θανατηφόρα πυρομαχικά σε μικρή απόσταση.

Οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ δεν δείχνουν να υποχωρούν, πάνω από δύο μήνες μετά την έναρξή τους εξαιτίας ενός αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου για έκδοση κατηγορουμένων στην κινεζική ενδοχώρα.

 

ASSOCIATED PRESS

 

Στο μεταξύ, η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ προέβη σε επίδειξη κανονιού νερού τη Δευτέρα, σε μια προειδοποίηση προς τους διαδηλωτές καθώς οι αρχές σκληραίνουν τη στάση τους. Σημειώνεται πως η αστυνομία δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το κανόνι (δύο τέτοια οχήματα αγοράστηκαν μετά τις διαδηλώσεις του 2014), ωστόσο στην επίδειξη χρησιμοποιήθηκε ενάντια σε κούκλες που βρίσκονταν σε εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.

(με πληροφορίες από BBC, Reuters)