Χονγκ Κονγκ: Ακυρώθηκε η προβολή της ταινίας τρόμου «Winnie the Pooh: Blood and Honey»

Αιφνιδίως και χωρίς εξηγήσεις, δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη κυκλοφορία της σε πάνω από 30 αίθουσες.

Η low-budget slasher ταινία «Winnie the Pooh: Blood and Honey» «εξαφανίστηκε» μυστηριωδώς από τους κινηματογράφους του Χονγκ Κονγκ, δύο ημέρες πριν από την κυκλοφορία της.

Παρότι δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις -η ανεξάρτητη εταιρεία διανομής VII Pillars ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook ότι με «μεγάλη λύπη» ακυρώνει την προγραμματισμένη κυκλοφορία της ταινίας στις 23 Μαρτίου σε Χονγκ Κονγκ και Μακάο- εικάζεται ότι πιθανώς η ταινία υπερέβη τις -όλο και πιο περίπλοκες- (πολιτικές) «κόκκινες γραμμές» του Χονγκ Κονγκ.

Η ιστορία με τον Γουίνι το Αρκουδάκι, τον κλασικό ήρωα του συγγραφέα Άλαν Αλεξάντερ Μιλν έχει απασχολήσει την Κίνα εδώ και καιρό, καθώς θεωρείται ότι ο Winnie the Pooh έχει φυσική ομοιότητα με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Η διαδικτυακή αναζήτηση για τον Winnie εν πολλοίς λογοκρίνεται στην ηπειρωτική Κίνα, δεν κυκλοφορούν προϊόντα Winnie the Pooh, ενώ το 2018, η Κίνα δεν έδωσε έγκριση στην ταινία της Disney «Christopher Robin» με τον Γουίνι το Αρκουδάκι.

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας, Ρις Φρέικ-Γουότερφιλντ, σε email προς το Variety, ανέφερε ότι από την περασμένη Παρασκευή, η ταινία είχε κλείσει πάνω από τριάντα κινηματογραφικές αίθουσες στο Χονγκ Κονγκ και ότι είχε γίνει και μία προβολή, προσθέτοντας πως είχε πάρει έγκριση, που σημαίνει «πράσινο φως» από τη λογοκρισία. «Στη συνέχεια, ‘ξαφνικά’ τις τελευταίες ημέρες, συνέβη κάτι που οδήγησε πολλές κινηματογραφικές αλυσίδες σε ταυτόχρονη ακύρωση προβολών στις αίθουσες τους -κάτι που δεν έχει να κάνει με την ποιότητα της ταινίας», όπως γράφει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να οφείλεται είτε σε πολιτικούς είτε σε τεχνικούς λόγους.

Το Γραφείο Διαχείρισης Κινηματογράφου, Εφημερίδων και Άρθρων (OFNAA) του Χονγκ Κονγκ είχε εκδώσει πιστοποιητικό έγκρισης στην ταινία, στις 2 ή 3 Μαρτίου, ωστόσο είχε κριθεί ακατάλληλη για θεατές κάτω των 18 ετών. Σύμφωνα με το Variety, οι αιθουσάρχες αποφεύγουν τις εν λόγω ταινίες.

Στο «Winnie the Pooh: Blood and Honey» ο σκηνοθέτης επιχειρεί μία διαφορετική προσέγγιση του Pooh και του Piglet, τους οποίους βλέπει ως «άγρια» ζώα που «αφηνιάζουν» όταν ο Κρίστοφερ Ρόμπιν τους εγκαταλείπει για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο.

Στην ταινία, ο Κρίστοφερ Ρόμπιν επιστρέφει με την κοπέλα του για να ανακαλύψει ότι οι παλιοί του σύμμαχοι από το Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων «δεν είναι πια αυτό που φαίνονται» και έχουν γίνει φονικοί, «τρώγοντας ακόμη και τον Eeyore για να επιβιώσουν».

Η ταινία τρόμου είχε προκαλέσει έντονα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Μάιο του 2022, όταν η Jagged Edge Productions, ένα indie κινηματογραφικό στούντιο με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, κυκλοφόρησε στιγμιότυπα από το σετ της ταινίας στο διαδίκτυο.

Με πληροφορίες από Variety

Πήγαινε στην αρχική σελίδα