Χωρίς ύπνο και χωρίς ήλιο: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Λόρα Ντερν στο sci-fi «Morning»

Με την υπογραφή του Τζάστιν Κερζέλ, σκηνοθέτη του «Nitram», που προτάθηκε για Χρυσό Φοίνικα.
(Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)
(Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)
via Associated Press

Τοποθετημένο σε ένα κοντινό μέλλον, το «Morning» εκτυλίσσεται σε έναν κόσμο που έχει εξελιχθεί πέρα από την ανάγκη του ανθρώπου για ύπνο. Χάρη σε ένα νέο χάπι και με τη συνδρομή ενός τεχνητού ήλιου, η καθημερινότητα είναι συνεχώς λουσμένη στο φως.

Η φιλόδοξη Κάθι (την οποία υποδύεται η Λόρα Ντερν), από τους ένθερμους υποστηρικτές της νέας κανονικότητας, αλλάζει στάση μετά τον θάνατο του συζύγου της Φρανκ (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς).

Καθώς ο άγρυπνος κόσμος της καταρρέει γύρω της, οι αναμνήσεις αρχίζουν να επηρεάζουν τις ώρες της εγρήγορσης, ενώ ο γιος της Ντάνι (Νόα Τζούπε, γνωστός από την ταινία «Ένα ήσυχο μέρος»), παιδί μιας γενιάς που μεγάλωσε χωρίς να έχει κοιμηθεί ποτέ, παρασύρεται σε έναν «ανατρεπτικό underworld ονειροπόλων» που αρχίζει να επαναστατεί θέλοντας να ανακτήσει τα όνειρά του. Η Κάθι πρέπει να αγωνιστεί για να πάρει πίσω τον γιο της, αλλά και για να αντιμετωπίσει τους εφιάλτες της.

Ο Τζάστιν Κερζέλ (Snowtown, Macbeth, Assassin’s Creed), η τελευταία ταινία του οποίου με τίτλο «Nitram» διεκδίκησε Χρυσό Φοίνικα, σκηνοθετεί τη Λόρα Ντερν, τον Νόα Τζούπε και τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς σε έναν δευτερεύοντα ρόλο, στο φουτουριστικό «Morning».

«Το Morning είναι μια χαρούμενη, στοχαστική και προκλητική ιστορία για μια πραγματικότητα όχι και τόσο μακρινή από τη δική μας, όπου η έγνοια για την παραγωγικότητα έχει καταστρέψει την ικανότητα να συνδεόμαστε, να θρηνούμε και να αγαπάμε», σημειώνει ο παραγωγός Άνταμ Όκλαντ, συνεργάτης του Κάμπερμπατς για την ταινία, το σενάριο της οποίας υπογράφει ο Σαμ Στάινερ.

Με πληροφορίες από Variety

Δημοφιλή