ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17/06/2018 10:22 EEST

Δημήτρης Καμμένος: Εξουσιοδοτούν την κυβέρνηση να δώσει το όνομα Μακεδονία στην πΓΔΜ

sooc

Το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης μομφής κατά του Υπ.Εξωτερικών,  Νίκου Κοτζιά γνωστοποίησε ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος το Σάββατο  διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, έπειτα από την απόφασή του να στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας εις βάρος της κυβέρνησης.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής υποστήριξε ότι στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ είχε συζητήθηκε το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά του κ.Κοτζιά  αλλά τελικά η σκέψη απορρίφθηκε. 

Σχετικά με την ψηφοφορία, άσκησε κριτική στους Ανεξάρτητους Έλληνες καταγγέλλοντας αυτούς πως «ουσιαστικά εξουσιοδότησαν την κυβέρνηση να παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία στην ΠΓΔΜ». 

Υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ήθελε να ρίξει «ζαριά για τη Μακεδονία» και ότι οι σημαίες θα έπρεπε να κυματίζουν μεσίστιες.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο σύμπραξης με τη Ν.Δ., ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με κανένα κόμμα, αντιθέτως αυτό που προέχει για τον ίδιο είναι η διαδικασία παραίτησης από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής.