Δήμος Αθηναίων: Μπακογιάννης και Δούκας συμφώνησαν για ντιμπέιτ

Συνάντηση Χ. Δούκα – Κ. Ζαχαριάδη την Τρίτη.
Eurokinissi

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, στις 21:15, η ΕΡΤ θα μεταδώσει το ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψήφιων δημάρχων της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα, οι οποίοι πέρασαν στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η τηλεμαχία, οι όροι της οποίας θα συμφωνηθούν αύριο, Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023 το πρωί, με τους εκπροσώπους των δύο υποψηφίων, θα διεξαχθεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και θα μεταδοθεί από το 24ωρο ενημερωτικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, το ΕΡΤNEWS, και από την ΕΡΤ1.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ» Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε νωρίτερα σήμερα από τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα να διοργανώσει η δημόσια τηλεόραση ντιμπέιτ με τον επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ» Χάρη Δούκα ενόψει του δευτέρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου.

Σε σχετική ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι ζήτησε οι κανόνες να μην είναι ασφυκτικοί όπως στις εθνικές εκλογές. «Είμαστε άλλωστε δύο μόνο και στην αυτοδιοίκηση έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε διαφωνώντας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης στην ανάρτηση του.

Από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας σε ανάρτησή του ανέφερε « Χαίρομαι πολύ που ο κ. @KBakoyannis αποδέχθηκε, έστω και με καθυστέρηση ενός γύρου, την πρότασή μου για τη διεξαγωγή debate. Τα λέμε εκεί».

Δεν άργησε η απάντηση του Κ. Μπακογιάννη: «Η παράταξη ”Αθήνα Ψηλά”, με αφορμή τη σημερινή ανάρτηση του υποψηφίου δημάρχου Χάρη Δούκα στην οποία ισχυρίζεται ότι ο νυν Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αποδέχτηκε με ”καθυστέρηση ενός γύρου” τη διεξαγωγή debate, υπενθυμίζει:

Στις 31 Αυγούστου ο κ. Μπακογιάννης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Κωνσταντίνο Ζούλα είχε δηλώσει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να συμμετάσχει σε τηλεοπτικό debate με τους υποψήφιους επικεφαλής των παρατάξεων για τον Δήμο της Αθήνας, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Αναλυτικά στην επιστολή του, ο κ. Μπακογιάννης, σημείωνε:

«Αναγνωρίζοντας ότι η δημόσια τηλεόραση αποτελεί το μοναδικό θεσμικό βήμα για τη διεξαγωγή ενός συντεταγμένου διαλόγου ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους των πολιτικών δυνάμεων που σέβονται τις αρχές της Δημοκρατίας, παρακαλώ θεωρείστε αυτονόητη τη συμμετοχή μου. Η ξεκάθαρη παράθεση των προγραμμάτων και η σύγκριση των θέσεων όλων μας στο πλαίσιο ενός debate, μόνο χρήσιμη μπορεί να αποβεί για τους δημότες».

«Πρέπει να είναι σαφές ότι ο γόνιμος και χρήσιμος διάλογος απαιτεί αλήθεια, από τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα. Δυστυχώς λίγα 24ωρα πριν από τη διεξαγωγή του debate ο κ. Δούκας ξεκινά με ένα μεγάλο ψέμα…».

Ακολούθως πηγές από το επιτελείο του κ. Δούκα σχολίασαν πως:

«Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κ. Δούκας ήταν ο πρώτος που πρότεινε τη διεξαγωγή debate και ο μόνος που συνέχιζε να ασκεί πίεση στη Δημόσια Τηλεόραση προκειμένου να πραγματοποιηθεί. Υπενθυμίζουμε ότι στις 27 Σεπτεμβρίου ο κ. Δούκας είχε αποστείλει εκ νέου ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Ζούλα και την ΕΡΤ στην οποία ξεκαθάριζε ότι θα συμμετείχε σε οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση ανταλλαγής απόψεων και ζητούσε επιτακτικά από την ΕΡΤ να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία το συντομότερο δυνατό. Σε αυτό το αίτημα ο κ. Μπακογιάννης δεν τοποθετήθηκε ποτέ. Για όλα τα μικρά και μεγάλα ψέματα, θα απαντήσουμε στο debate την Τετάρτη το βράδυ».

Συνάντηση Χ. Δούκα – Κ. Ζαχαριάδη την Τρίτη

Μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας με τον Κώστα Ζαχαριάδη, επικεφαλής του Συνδυασμού Ανοιχτή Πόλη, συμφώνησαν να συναντηθούν την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης κατά τη χτεσινή δήλωσή του μετά το πέρας των αποτελεσμάτων, απηύθυνε γενικό κάλεσμα, ενόψει της επαναληπτικής διαδικασίας. «Όπου έχουν περάσει υποψήφιοι από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, πρέπει να στηριχθούν από όλους μας», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοφιλή