Δεν κάνει πίσω ο Ιβάνοφ στο θέμα του ονόματος και κατηγορεί τον Ζάεφ πως λέει ψέμματα σε όλους

Δεν κάνει πίσω ο Ιβάνοφ στο θέμα του ονόματος και κατηγορεί τον Ζάεφ πως λέει ψέμματα σε όλους
Anadolu Agency via Getty Images

Αμετακίνητος παραμένει ο πρόεδρος της πΓΔΜ, Γκιόργκε Ιβάνοφ, αρνούμενος να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία αποτιμά ως βλαπτική για τη χώρα ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ για ψευδείς και ανυπόστατες δηλώσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της πΓΔΜ με αφορμή την συνέντευξη του κ.Ζάεφ στην ΕΡΤ, τονίζεται πως ο Ιβάνοφ θα επιμείνει μέχρι τέλους κατά της συμφωνίας και «καμία πίεση, εκβιασμός ή απειλή δεν θα αλλάξει την άποψή του». Τονίζεται πως σε συνέντευξή του πριν από περίπου δύο εβδομάδες είχε αναφερθεί ακόμη και στο ενδεχόμενο αποπομπής του Ιβάνοφ, αν και όπως είχε τονίσει, δεν θα ήθελε να φτάσουν μέχρι εκεί τα πράγματα.

Στην ανακοίνωση ο Ιβάνοφ κατηγορεί επίσης τον Ζάεφ για ψέμματα και αντιφατικές δηλώσεις που προκαλούν σύγχυση και έχουν ως στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης στο εσωτερικό, στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Επίσης αναφέρεται πως η συμμετοχή των Σκοπίων σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ δεν πρέπει να συνδεθεί με την αποδοχή «μίας βλαπτικής συμφωνίας με σοβαρές συνέπειες» για το κράτος και τον λαό της πΓΔΜ.

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι δεν θα εγκρίνει μία συμφωνία «εις βάρος της εθνικής ταυτότητας και των συμφερόντων» της χώρας του.

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο κ. Ζάεφ τόνισε ότι ο κ. Ιβάνοφ θα αποδεχόταν τη συμφωνία των Πρεσπών, εφόσον περάσει από το δημοψήφισμα.

Δημοφιλή