Δένδιας: Στόλος ελικοπτέρων υψηλών δυνατοτήτων για το ΠΝ με τα Romeo MH-60R

Τι είπε για τα Black Hawk της Αεροπορίας Στρατού.
.
.
ΥΠΕΘΑ

Με τα ελικόπτερα Romeo MH-60R το ΠΝ αποκτά νέες επιχειρησιακές δυνατότητες, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την τελετή υποδοχής και ένταξης στη Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού τριών νέων ελικοπτέρων του τύπου, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του ίδιου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

.
.
ΥΠΕΘΑ

«Αυτά τα ελικόπτερα θα προσδώσουν νέες επιχειρησιακές δυνατότητες στο Ναυτικό μας. Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω, καταρχήν, τον συνάδελφο και αγαπητό μου φίλο Νίκο Παναγιωτόπουλο, γιατί ως υπουργός Άμυνας έφερε σε πέρας μαζί με τους συνεργάτες του στο Υπουργείο, υπό τις οδηγίες του Πρωθυπουργού, τις συμφωνίες για την απόκτηση αυτών των ελικοπτέρων» είπε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας πως «αντιμετωπίζουμε πληθώρα προκλήσεων στο γεωπολιτικό μας περιβάλλον. Και κατά συνέπεια η διατήρηση και η επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα».

.
.
ΥΠΕΘΑ

Μαζί με τα υφιστάμενα ελικόπτερα, τα Aegean Hawk, το Πολεμικό Ναυτικό θα αποκτήσει, με την πρόσκτηση αυτών των 7 ελικοπτέρων, «έναν στόλο υψηλών δυνατοτήτων, ο οποίος προστίθεται επίσης στα Black Hawk της Αεροπορίας Στρατού, το πρόγραμμα των οποίων είμαι βέβαιος ότι θα εγκρίνει η Επιτροπή της Βουλής μετά το ΚΥΣΕΑ τις αμέσως προσεχείς ημέρες, δημιουργώντας μία νέα πραγματικότητα, ένα νέο υπόδειγμα με εκσυγχρονισμό, με ομοιοτυπία, με οικονομίες κλίμακας, με συμβάσεις Follow On Support, κυριολεκτικά μία μεγάλη αύξηση δυνατοτήτων» τόνισε ο υπουργός.

.
.
ΥΠΕΘΑ

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως η πρόσκληση πρόκληση αφορά το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας: «Όπως το πλαίσιο της “ατζέντας 2030” δηλώνει, απαιτείται μία ολιστική προσέγγιση που θα δημιουργήσει σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις, έξυπνα συστήματα ως πολλαπλασιαστές ισχύος, κατάρτιση 12ετούς εξοπλιστικού, καινοτομία, ανάπτυξη εγχώριων δυνατοτήτων, νέα δομή δυνάμεων, Μονάδες με σημαντικές πληρότητες - όχι πλέον Μονάδες με πληρότητες του 20% και του 30% - άλλη μορφή θητείας, άλλη νοοτροπία. Όπως είπε, κυρίες και κύριοι, ο Πρωθυπουργός, στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο με μία χαρακτηριστική φράση “η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις από τη σύσταση του νέου ελληνικού κράτους”».

«Στο σχολείο μου, είναι το ίδιο με το σχολείο του πρωθυπουργού, κάτω από το ρολόι, υπήρχε μία φράση: “Οι των πραγμάτων καιροί ού μένουσι την ημετέρα βραδύτητα”. Πρέπει, λοιπόν, να σπεύσουμε. Σήμερα κάναμε ένα σημαντικό βήμα» σημείωσε.

Δημοφιλή