ΔΙΕΘΝΕΣ
31/08/2018 13:51 EEST

Διαρροή αέρος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

NASA NASA / Reuters

Με μια διαρροή αέρος, πιθανό αποτέλεσμα σύγκρουσης με μικρομετεωρίτη, έχουν να κάνουν οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, οφείλεται σε μια μικρή τρύπα σε μια κάψουλα που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή του νέου πληρώματος στον σταθμό, σε ύψος 400 χλμ από τη Γη, τον Ιούνιο.

Θεωρείται πως η ζημιά προκλήθηκε από τη σύγκρουση με μικρό θραύσμα βράχου που πετούσε στο Διάστημα. Ωστόσο, σύμφωνα με το προσωπικό ελέγχου αποστολής στο στο Χιούστον και τη Μόσχα, το πλήρωμα δεν διατρέχει κίνδυνο.

Οι συγκρούσεις με μικρούς μετεωρίτες αποτελούν μόνιμη απειλή για τον διαστημικό σταθμό, ο οποίος άλλωστε έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να μπορεί να αντέχει τον διαρκή «βομβαρδισμό» από τα μικρά θραύσματα που κινούνται γύρω από τη Γη.

Το προσωπικό εδάφους αντιλήφθηκε το πρόβλημα χάρη στους αισθητήρες πίεσης αέρα στον σταθμό. Οι αστροναύτες κοιμούνταν εκείνη τη στιγμή, ωστόσο όταν ξύπνησαν τους ζητήθηκε να ψάξουν τη διαρροή.

Τη ρωγμή εντόπισε ο Γερμανός αστροναύτης Αλεξάντερ Γκερστ- ο δεύτερος Ευρωπαίος που διοικεί τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό- και έγινε επί τόπου πρόχειρη επισκευή, σφραγίζοντας την τρύπα, διαμέτρου λίγων χιλιοστών.

Οι αστροναύτες συνεργάζονται με μηχανικούς στη Γη για να αξιολογήσουν εάν απαιτούντα εκτενέστερες εργασίες επισκευής.

Sponsored Post