Διευθυντής Αττικού Πάρκου: Το λευκό τιγράκι κινδυνεύει να πεθάνει, δεν το έχει δει ήλιος ποτέ

Πως έμεινε παράλυτο και γιατί δεν έχει προσδόκιμο ζωής. Οργή για το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων, μέσω του οποίου βρέθηκε πεταμένο το μικρό αιλουροειδές έξω από το Αττικό Πάρκο.
Tο λευκό τιγράκι που βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στο Αττικό Πάρκο.
Tο λευκό τιγράκι που βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στο Αττικό Πάρκο.
HuffPost Greece

Όσο περισσότερες απαντήσεις δίνει ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, τόσο μεγαλώνει η οργή για τη δράση κυκλωμάτων λαθρεμπορίου άγριων ζώων, με απολήξεις στην Ελλάδα.

Το λευκό τιγράκι που βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών έξω από το Αττικό Πάρκο είναι βέβαιο ότι έφτασε στο πλαίσιο παράνομου εμπορίου, τονίζει ο Λεσουέρ, επιβεβαιώνοντας ότι αυτή η παγκόσμια βιομηχανία βαρβαρότητας κινείται ήδη και ανάμεσά μας.

Ο Λεσουέρ διευκρινίζει ότι το Πάρκο ανέλαβε προσωρινά να φιλοξενήσει το ζώο, ωστόσο η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, καθώς:

- έχει μείνει παράλυτο στα πίσω άκρα και σε μόνιμη αδυναμία να περπτατήσει ή να κινηθεί διαφορετικά, έπειτα από κάποια εγχείριση στο ένα πίσω πόδι, όπου του έχει τοποθετηθεί μεταλλική λάμα, λέει ο Λεσουέρ.

- δεν το έχει δει φως του ήλιου σχεδόν ποτέ στη ζωή του, με τις επακόλουθες σοβαρές παρενέργειες στο ζώο - και επιβεβαιώνοντας ότι έχει ζήσει μόνο σε συνθήκες άγριας «σκλαβιάς», κρυμμένο πιθανότατα σε αποθήκες λαθρεμπόρων

- ως εκ τούτου, δεν έχει προσδοκιμο μακρού βίου, δηλαδή κινδυνεύει να πεθάνει και άμεσα αν δεν λάβει ιδιαίτερη φροντίδα - και πάλι είναι άγνωστο αν θα τα καταφέρει.

Δημοφιλή