Διευθύντης χρηματοπιστωτικής εταιρείας απέλυσε 900 υπαλλήλους μέσω Zoom

Τους ανακοίνωσε τα δυσάρεστα μαντάτα σε ομαδική βιντεοκλήση.
fotostorm via Getty Images

Περίπου 900 εργαζόμενοι σε μια εταιρεία ψηφιακών στεγαστικών δανείων με γραφεία στην Καλιφόρνια, τη Βόρεια Καρολίνα και το Τέξας των ΗΠΑ συνδέθηκαν σε μια ομαδική βιντεοκλήση στο Zoom για να ενημερωθούν ότι μένουν χωρίς δουλειά λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο Βισάλ Γκαργκ, διευθύνων σύμβουλος της Better.com, γνωστοποίησε τα δυσάρεστα νέα αυτή την εβδομάδα, λίγες μέρες αφότου η εταιρεία αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έλαβε «ένεση» μετρητών 750 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

«Δεν έχω καλά νέα» ακούγεται να λέει ο Γκαρκγ στο βίντεο, το οποίο έκτοτε έχει δημοσιοποιηθεί στο TikTok, στο YouTube και στο Twitter.

«Η αγορά έχει αλλάξει, όπως γνωρίζετε, και πρέπει να κινηθούμε μαζί της για να επιβιώσουμε». Μόνο όσοι επρόκειτο να απολυθούν προσκλήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη. «Αν συμμετέχετε σε αυτήν την κλήση, είστε μέρος της άτυχης ομάδας που απολύεται», λέει ο διευθύνων σύμβουλος στο βίντεο.

Και συνεχίζει: «Η απασχόλησή σας σε εμάς τερματίζεται άμεσα».

«Αντε γ****ου, φίλε. Μου κάνεις γ****νη πλάκα;» ακούγεται να απαντά κάποιος από τους συμμετέχοντες.

Ο Γκαργκ λέει στη συνέχεια προς τους απολυμένους ότι ελπίζει ότι θα είναι «πιο επιτυχημένοι τυχεροί και πιο τυχεροί στην επόμενη προσπάθειά» τους.

Στην κλήση, αναφέρει ότι η εταιρεία απολύει το 15% του εργατικού δυναμικού της. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει γραφεία στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο και στη Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας, μεταξύ άλλων. Διαθέτει, επίσης, υπαλλήλους στη Νέα Υόρκη, το Τέξας και την Ινδία.

«Την τελευταία φορά που το έκανα αυτό, έκλαψα», λέει ο CEO προς τους εργαζόμενους στο βίντεο. «Αυτή τη φορά, ελπίζω να είμαι πιο δυνατός».

Ο οικονομικός διευθυντής της επιχείρησης υπερασπίστηκε τις απολύσεις ως «επώδυνες αλλά απαραίτητες».

(με πληροφορίες από Forbes.com)