Διευθυντής ζωολογικού κήπου έσφαξε, μαγείρεψε και σέρβιρε σε πάρτι κατσικάκια που ζούσαν σε αυτόν

Η έρευνα μάλιστα των αρχών στο Μεξικό δείχνει πως επίσης πουλούσε παράνομα ζώα όπως ελάφια, ζέβρες και άλλα κάποια εκ των οποίων...καταναλώνονταν.
imageBROKER/David & Micha Sheldon via Getty Images

Ο πρώην διευθυντής ζωολογικού κήπου στο νότιο Μεξικό, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, σκότωσε τέσσερις από τις κατσίκες - νάνους που φιλοξενούνταν σε αυτόν και τις σέρβιρε σε ένα πάρτι τις ημέρες των Χριστουγέννων.

″Τα τέσσερα ζώα σφαγιάστηκαν και μαγειρεύτηκαν στις εγκαταστάσεις του ζωολογικού κήπου και σερβιρίστηκαν ως φαγητό σε πάρτι για το τέλος της χρονιάς” είπε ο Φενάντο Ρουίζ Γκουτιέρεζ, διευθυντής για την Αγρια Ζωή του κρατικού τμήματος περιβάλλοντος, κατηγορώντας τον τότε διευθυντή του ζωολογικού κήπου, Χοσέ Ρούμπενα Νάβα.

″Αυτό έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων που τα έφαγαν, επειδή αυτά τα ζώα δεν ήταν κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση”.

Ο Ρουμπέν Νάβα, όπως αναφέρει ο Guardian, απομακρύνθηκε από την θέση του διευθυντή του τοπικού ζωολογικού κήπου στην πόλη Τσιλπαντσίνγκο στις 12 Ιανουαρίου μετά τον θάνατο ενός ελαφιού.

Επίσης, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι κατά την έρευνα που διεξάγουν υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι ορισμένα ζώα στον ζωολογικό κήπο φέρεται να είχαν πουληθεί, εμπορευτεί ή φαγωθεί υπό τις εντολές του Νάβα.

Το κρατικό τμήμα περιβάλλοντος ανέφερε επίσης ότι ελάφια και βοοειδή Γουατούσι ήταν επίσης αντικείμενο συναλλαγών με ιδιώτες ενώ ο Νάβα κατηγορείται επίσης ότι αντάλλαξε μια ζέβρα με κάποια εργαλεία που απαιτούνταν για να επιδιορθωθούν εγκαταστάσεις του ζωολογικού κήπο, αλλά κατά τους ελέγχους που έγιναν δεν εντοπιστήκαν τα εργαλεία αυτά.

Δεν έχει γίνει σαφές εάν έχουν απαγγελθεί επίσημα κατηγορίες σε βάρος του Νάβα ή αν είχε δικηγόρο.

Το Μεξικό, όπως αναφέρει το Associated Press, έχει εδώ και καιρό πρόβλημα με ιδιώτες που αποκτούσαν παράνομα εξωτικά ζώα. Εδώ και χρόνια, οι έμποροι ναρκωτικών στο Μεξικό ήταν γνωστό ότι κατασκεύαζαν ιδιωτικά θηριοτροφεία με λιοντάρια, τίγρεις και άλλα άγρια ζώα.

Μερικές φορές αυτά δραπετεύουν σκορπώντας τον πανικό.

Στην κεντρική πόλη Ακουασκαλιέντες, η πολιτειακή αστυνομία είπε ότι ένα λιοντάρι επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά μια γυναίκα στο αίθριο του σπιτιού της. Το λιοντάρι προφανώς δραπέτευσε από κάποιο κοντινό σπίτι. Η γυναίκα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στα πόδια, το κρανίο και τον πνεύμονα. Το λιοντάρι επιτέθηκε επίσης σε δύο σκυλιά και μια γάτα.

Δημοφιλή