Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκλητικός ο Γ. Λαγός κατά των δικαστών - Αποβλήθηκε από την αίθουσα

«Είστε ανάξιοι να δικάσετε, είστε ανθρωπάκια - Δεν θα περάσετε εύκολα όπως την πρώτη φορά – Θα το εξευτελίσω το δικαστήριο σας»
Eurokinissi

Απαξιωτική συμπεριφορά προς τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, συνέχισε να έχει κατά τη σημερινή διαδικασία, ο κατηγορούμενος ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι συνεχείς προκλήσεις του, προκάλεσαν την αντίδραση της προέδρου της έδρας του Δικαστηρίου.

Κατά τη συνεδρίαση, σειρά αιτημάτων υπέβαλλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Ανάμεσα στα αιτήματα, επανήλθε και αυτό της κλήσης της συντρόφου του Παύλου Φύσσα, στα χέρια της οποία ξεψύχησε ο μουσικός, με την υπεράσπιση να ζητά να εντοπιστεί μέσω ΑΑΔΕ η διεύθυνση της.

Η εισαγγελέας της έδρας απέρριψε το αίτημα.

Αντίστοιχα, αίτημα για κλήτευση συγκεκριμένου αστυνομικού που συντόνισε το βράδυ της δολοφονίας την αστυνομική επιχείρηση, υπέβαλλε ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος δέχθηκε την παρατήρηση της προέδρου, που του ζήτησε να είναι σύντομος και να μην αγορεύει.

Γιάννης Λαγός: Αισθάνομαι προσβεβλημένος από την διαδικασία. Η δίκη είναι προμελετημένη και η απόφαση έχει παρθεί.

Πρόεδρος: Έχετε ερώτηση;

Γιάννης Λαγός: Εσείς έχετε απάντηση; Ζήτω η Δημοκρατία σας! Δεν θα περάσετε εύκολα όπως την πρώτη φορά. Θα το εξευτελίσω το δικαστήριο σας. Θα ακουστούν όλα.

Κωνσταντίνος Πλεύρης: Στερείτε τα υπερασπιστικά δικαιώματα του εντολέα μου.

Πρόεδρος: Μου κάνετε αίτηση εξαίρεσης;

Πλεύρης: Όχι. Εκφράζω το παράπονο μου.

Ανάμεσα, στα αιτήματα που υποβλήθηκαν, ζητήθηκε και η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των φίλων του Παύλου Φύσσα, καθώς κατά τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, όσο διαρκούσε ο αγώνας, «κάτι έγινε μέσα στην καφετέρια», που ανάγκασε τον Φύσσα, την φίλη του και έναν ακόμη που ήταν μαζί τους, να καλέσουν στο μαγαζί και άλλα άτομα.

Η σημερινή συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής είχε ξεκινήσει επεισοδιακά, καθώς ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, μόλις εκφωνήθηκε το όνομα του, ζήτησε τον λόγο.

«Θέλω να διαμαρτυρηθώ. Δεν μπορεί να βάζετε τέσσερις δικασιμους τον μήνα. Πότε θα τελειώσει αυτή η δίκη; Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση. Έχετε απαλλαχθεί από άλλα καθήκοντα και δίνετε τέσσερις δικασίμους; Ντροπή σας. Θα εκτίσουμε δηλαδή επειδή είστε ανίκανοι;» είπε κι συνέχισε: «Ντροπή σας.. Ανίκανοι! Βγάλτε και την απόφαση που σας έχουν πει».

«Είστε ανάξιοι να δικάσετε, είστε ανθρωπάκια» φώναζε ο Γ. Λαγός

Πρόεδρος (προς αστυνομικούς): Παρακαλώ βγάλτε τον κύριο έξω να ηρεμήσει

Λαγός: Είστε ανάξιοι να δικάσετε, είστε ανθρωπάκια. Δειλοί και ανάξιοι.

Λίγο αργότερα, όταν ηρέμησε, επανήλθε στη δικαστική αίθουσα. Και σήμερα τη δίκη παρακολουθεί η Μάγδα Φύσσα, όπως σε κάθε συνεδρίαση, ενώ στο πλευρό της έχει τη συγγραφέα Ιωαννα Καρυστιάνη.

Οι καταθέσεις των ιδιοκτητών της καφετέριας

Στη δίκη κατέθεσε ο αδελφό του ιδιοκτήτη της καφετέριας «Κοράλι», ο οποίος κατέθεσε ότι μετά την λήξη του αγώνα είδε τον Φύσσα, έναν ακόμη άνδρα και μία κοπέλα να βρίσκονται έξω από το μαγαζί. «Τα παιδιά ήταν ανήσυχα. Ένα από τα παιδιά μου είπε κάτι για φασίστες στην γειτονιά μας. Τους είπα να μην ανησυχούν γιατί είναι εδώ ένας αστυνομικός».

Ακολούθησε η κατάθεση του ιδιοκτήτη της καφετέριας, ο οποίος ανέφερε: «Μέσα στο μαγαζί εγώ δεν κατάλαβα τίποτα. Είχε οχλαγωγία και εγώ δεν κατάλαβα κάτι. Η παρέα του συγχωρεμένου του Παύλου καθόταν έξω από την πόρτα του μαγαζιού. Κάποια στιγμή ήρθε και αστυνομία, μηχανάκια ΔΙΑΣ και το θέμα έληξε. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε…Κατάλαβα ότι ήταν κάποια άτομα στη Παύλου Μελά, τα οποία ίσως είχαν αντιδικία με τον συγχωρεμένο».

Πρόεδρος: Που ήταν ο Άγγος; Σε πόση απόσταση από παρέα Φύσσα;

Μάρτυρας: Μέσα ήταν. Καθόταν σε πάγκο.

Πρόεδρος: Ήταν κι άλλοι μαζί του;

Μάρτυρας: Θα σας γελάσω εάν ήταν παρέα ή όχι. Ήταν διάφοροι.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή