Δολοφονία στη Μάνδρα: Οι δράστες είχαν βάλει κρυφά GPS στο αυτοκίνητο του θύματος

Αυτό ήταν το κρίσιμο στοιχείο που οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση της υπόθεσης
simpson33 via Getty Images

Το GPS που είχαν βρει οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο της 50χρονης μετά τη δολοφονία της στη Μάνδρα ήταν για τους άντρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στο στοιχείο-κλειδί για να φτάσουν στην εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας.

Οι δράστες του εγκλήματος είχαν βάλει τον ειδικό κοριό στο αυτοκίνητο της γυναίκας και παρακολουθούσαν τη διαδρομή της από το Καζίνο του Λουτρακίου στο σπίτι της στη Μάνδρα. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προσπαθούσαν να εντοπίσουν τους κακοποιούς μέχρι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν ένας από τους δύο δράστες της δολοφονίας άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από ληστεία σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια.

Ο ένας από τους δύο, ο 40χρονος, στην κατάθεσή σου προσπάθησε να υποστηρίξει ότι ο δολοφόνος της 50χρονης είναι ο Αλβανός συνεργός του που αναζητείται. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Εγώ δεν έκανα το φόνο. Περίμενα σε μία μηχανή το συνεργό μου. Άκουσα έναν πυροβολισμό και όταν γύρισε του είπα: «Τι έγινε; Άκουσα πυροβολισμό». Και εκείνος μου απάντησε: «Για εκφοβισμό ήταν μόνο». Μετά τον Αλβανό δεν τον ξαναείδα και από την τηλεόραση έμαθα για τη δολοφονία της γυναίκας».

Οι κακοποιοί άρπαξαν τελικά την τσάντα της γυναίκας που δεν περιείχε καθόλου χρήματα παρά μόνο ένα ρολόι. Ο δεύτερος δράστης καταζητείται. Είναι δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού από το 2008. Έχει κατηγορηθεί για ληστείες, κλοπές, απόπειρα ανθρωποκτονίας για διαφορές που σχετίζονταν με ναρκωτικά.